Topic: Епитаф за бившия институт за философски изследвания БАН

Поствам едно писмо от Асен, който е бил днес в БАН. Истината е, че директорчето за основен и пореден път показа как милее за себе си и кликата си а НЕ за института. След решение на ОС на ИФИ да се ЗАПАЗИ в името на следващия институт думичката ФИЛОСОФИЯ и след решение на ОС на ИФИ да гласуваме да не се сливаме със социолозите (нещо, което и ТЕ не искат ама никак щото е просто безумно) директорът прави това, което Асен описва по-долу. Този човек е ПРЕДАТЕЛ на българската философия освен престъпник и с този си пост аз искам да изразя крайното си презрение към него и нещастната му личност. ПОЗОР, директорче!


АСЕН:

Днес, представителят на ИФИ-БАН в Общото събрание на БАН, чл.кор.  ст.н.с. І ст. Васил Проданов, гласува срещу предложените от  Научния съвет на ИФИ име, структурни направления и изследователски приоритети на нашия Институт, като подкрепи предложеното от Комисията по преустройството на ОС на БАН сливане на ИФИ, Института по социология и Центъра по наукознание.

Видях го с очите си и го гледах в очите като гласуваше.

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.
   
www.sofiafilm.com

Re: Епитаф за бившия институт за философски изследвания БАН

R.I.P. IPR of BAS!

Re: Епитаф за бившия институт за философски изследвания БАН

Големи проблеми ще си има тази нова мегаструктура (макар че, според мен, в този й вид тя няма да просъществува, защото е просто безумна). Двама от директорите на влелите се в него звена (философия и наукознание) са с досиета в ДС, а в социологията Таня Неделчева (съпруга на дясната ръка на Проданов, председателят на НС в ИФИ, Димитър Цацов от януари месец подработва колегите си да гласуват за Проданов като директор на новото мега-звено. Криви са им сметките. С ДС кадрите и техните сподвижници е свършено. Това трябва да е ясно.