Re: Мненията ви за парадокса на Тезеевия кораб.
Good afternoon.
Re#72
.....как тези въпроси (може би има и други), след като сме ги подредили в структура
Йерархията на въпросите според мен не е толкова интересна. А и аз така и не виждам наистина КОНКРЕТНА структура, която да е посочена.
Един път първо са свойствата, които незнайно как преминават в признаци, почти усещам "претопяването" на двете понятия, след като едното бива слагано в скоби. След което "началото" е преформулирано и имаме установяване на същност!
Това не е толкова... лесно, за да кажем "ама аз исках всъщност да кажа....да де, И АЗ това казвам"... Първата стъпка според мен е много важна.
Малко по-надолу стигаме, по-скоро преминаваш от питането "защо" го преформулираш в "Как".
Доста различно е усещането да пия вода насън и наяве. Така че усещанията малко ако може да не ги намесваме.
Така че, след като е предложено, аз продължавам да мисля, че структурата, която е предложена не изпълнява зададените фунции; замислените от нас функции.
или е необходимо по йерархията на въпросите (приемайки, че някои въпроси са по-дълбоки от другите, да доказваме само причини, не и същности или свойства?
Доказването приеми, че е ВЪЗМОЖНО, но не е необходимо. Приеми го, просто.
Защо?
Защото, ако успееш и можеш да докажеш нещо, то може да ти е ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ! А когато приемеш, че е необходимо (на всяка цена, което ти много искаш да ми вмениш, но аз не съм вчерашна, така че, моля те престани:)), тогава идва.... теоремата за непълнота :)
Това с доказването на причини, същности и свойства (мамма миа просто)....- трябва да си го изчистиш доста. Нямат нищо, общо. Причина е:(?).... мисля, хъм. какво е причина бе, хора? някой знае ли? Аз не!
Същности и свойства е по-лесно, но сега не ми се обяснява. И все пак , на мен пък ми е интересно..
Дай ми определение за "същност"? (твое собствено, ако може:)))
Не мисля, че трябва въпросите да са в строга йерархия, но приемам и това условие, защото все пак структура ИСКАШ ДА ПРАВИШ. ок. направи я. Искам да я видя.честно.
как следва да разграничаваме това, което, от онова, което не...
изказванията ще са предположения (поради загубената връзка с миналото му);
Еми ето отговори, всъщност е поотговорено накрая, но...... не очаквай аз да ти дам интересните отговори. Не знам отговорът в този миг. ноще го знам след пет минути, ако стигна до него и направя някакво усилие за това...
Обективността на нещата, всъщност е най-сложния въпрос. Но затова имаме субект! Помисли си върху това изречение!... моля. :)
Самите изказвания (сами по себе си) нямат реална връзка с миналото, за да им липсва нещо от това минало време. Предположенията всъщност не са чак толкова страшни, те са доста добри кандидати за предпоставки, от които да си направим изводите и да стигнем до...... същност!
Че мисленето е между две недоказуемости:
тук тотално не съм съгласна, направо...... разочароващо несъгласна, така да се каже.
Защото мисленето е ПРЕДИ всяка доказуемост и след всяка доказуемост!- защото мисленето е предпоставка за (възможност) доказване!
Другото,което е няма "недоказуемости" ... си мисля, ама знам ли..., айде че Лудвиг поне до там го уважавам поне.
хипотези+фалшифицируемост+практика като критерий за истинност?
хи хи хи ХА-ХА-ХА
Чакай да си поема дъх. Абе хора, защо беше цялато борба около тва JTB+ ????
Думата "практика" винаги ми е харесвала, има и такива фотоапарати, много ги уважавам :)
Вчера с три приятелки мюсулманки ИЗМИСЛИХМЕ как е "кадаиф" на английски:
turkish surcle spagetti :) ха-ха.