Re: Невербални мисли/идеи

stranger wrote:

.........................................................
15 реда

на касиопея не биха и стигнали и 15 000 000

разликата в количеството настрани, в качествено отношение постовете ви си приличат: и ти си разговаряш с някаква въображаема студентка по философия в някакъв н-ски университет :))))))

Това е най....... най-милия, прекрасния комплимент, който съм прочитала, да ме сравнят с Ники! Мерси от сърце.
Приятна вечер.

[b] Lets make things better [/b]

lilia wrote:

Ами не съм съвсем убедена, че едно теоретично понятие, само защото не се дефинира чрез непосредствено посочване на референта му (който отстъства) е по-неразбираемо. Някои теоретични понятия са доста добре дефинирани и поради това доста ясни. Разбира се, нямам предвид "дефиниции" от типа, че нищото било "отстояние на материята от самата себе си" :-))) Това последното никога няма да го разбера и то не само защото не мога да си го "представя" (т.е. визуализирам).

сега, понеже дядо ники ни припомни един времеспестяващ начин за водене на дискусии, как биха изглеждали гореспоменатите "теоретични понятия...  доста добре дефинирани и поради това доста ясни", когато ги деконструира някой като пол де ман, да речем

Ами само мен-овете могат да споделят по принцип, но те нещо за "заети с важни дела" или с нещо си.

Теоретични понятия без референт, наистина не е задължително да е нерабираемо за уоменките и меновете, камо ли за чилдренчета-та. Въпрос на подход пък бил и без референта, а такова ако може по разбираемо за "всинца ни".
Но по-интересно, какво ни помага дефинирането с или без референт на Невербалните мисли. ами нищо. То разбираемо или не, за мено-ве и уимени-та Как точно прави Невербалността да се превърне във вербална?

casiopeq wrote:

Според мен става въпрос не (просто) за полици или етажерки а за Врати с ключалки. ο философите правели шперцове за тези врати.

Хераклит wrote:

В Мисленето вербалното "наяжда", невербалното "напива".
По-нататък е трудно да се продължи.
Отново бих предложил един 'шперц'. Ето:

Да споделя САМО, нещо, по темата за "шперцовете" :)

Не, ние не можем да правим шперцове, НИЕ САМИТЕ сме шперцове. :)

Всеки е хем уникален, няма друг такъв, хем, ако е философ и му харесва това, може да отключи много врати.
Вярвам за един такъв, че днес ще се справи! по най-убедителният начин. :)

[b]I would like to express my sincere respect to You[/b]

stranger wrote:

мерси за визуализацията, поста ти е успешен, успял си да изговориш нищото в тези, колко?

15 реда

на касиопея не биха и стигнали и 15 000 000

разликата в количеството настрани, в качествено отношение постовете ви си приличат: и ти си разговаряш с някаква въображаема студентка по философия в някакъв н-ски университет :))))))

А! Ето това също подкрепя една моя теза за откриването на истината/смислите. Значи Стрейнджърката може и да е, а може и да не е студентка в унииверситет/колеж. Това е CONTINGENCY (ЕВЕНТУАЛНОСТ) в някои логики. И, затова, позицията, която е най-философски правилната в такъв случай (на недостатъчна информация за човек, текст и пр.) е скептическата.
Ако имаш насреща си Х, не бива да го определяш точно като 5 или като 1000. Защото Х може да е 4, 90, 45 и т. н.

"Главите на някои видове животни стоят забити и душещи към земята." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВАЛЕНТИНО

Daai_tatar wrote:

правилната в такъв случай (на недостатъчна информация за човек, текст и пр.) е скептическата.
Ако имаш насреща си Х, не бива да го определяш точно като 5 или като 1000. Защото Х може да е 4, 90, 45 и т. н.

:)
Думичката е:
разбираемата в такъв случай...
защото "правилност"-та Предполага субективност :) (много си "сладък" понякога... като се разсейваш и не внимаваш:))

Ако имам насреща си... Хю Лори (хи-хи), и ако ЗНАМ като "критерии" САМО 5 и 1000, няма кака да не го определя като 5 или 1000. Студентството няма нищо общо, или компетентността от философски текстове. Тук става въпрос за това сладко a priori :)
Относно Хю Лори какво МОЖЕ да е, и какво Всъщност е.... няма как да започна изведнъж да ми светне тази същност на този....... невероятен актьор :)
Опознаване (като усилие от двете страни)- веднъж от моя страна като желание за непредубеденост, а от негова за откритост и искренност в това, което ми показва от същността си
И
Разбиране (като готовност от двете страни)- веднъж от моя страна, че по известен брой въпроси мненията и вкусовете ни може да не съвпадат, а от негова толерантност и търпение да покаже и защити позицията си

Две неща, които не са толкова трудни в едно общуване, но е въпрос и на .... настроение и кондиция в крайна сметка :)

По принцип един човек като е секси и главозамайващо-привлекателен, той е сладък при всяко едно положение, не само като се разсейва.
Иначе аз не се бях разсеял, а. Наистина говоря за най-правилната възможна позиция. Субективност по форма, но обективност по съдържание. Това е правилността, в главите на умните хора.

"Ако имам насреща си... Хю Лори (хи-хи), и ако ЗНАМ като "критерии" САМО 5 и 1000, няма кака да не го определя като 5 или 1000."

Ами точно така. Ето защо човек не трябва да е самоуверен, че може да дава знание за автентичните смисли на нещо, ако няма достатъчната информация или не може да се сдобие с нея по някакъв начин. Това го казвам задочно към Дядо ти Ники, че се чувствам в спор с него по отношение на темата за смислите. С тебе тука, по някакво чудо, нямаме разминавания. Много ми хареса примера с 5 и 1000 спрямо обекта.

"Главите на някои видове животни стоят забити и душещи към земята." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВАЛЕНТИНО

Dalai_tatar wrote:

По принцип един човек като е секси и главозамайващо-привлекателен, той е сладък при всяко едно положение, не само като се разсейва.
Иначе аз не се бях разсеял, а. Наистина говоря за най-правилната възможна позиция. Субективност по форма, но обективност по съдържание. Това е правилността, в главите на умните хора.

Това горе... което замайвало главата е доста объркващо :) Тъкмо си помислих, че говориш за себе си, и в следващия момент, не си се разсеял. хи-хи. Evidence, ако става въпрос за теб, хи-хи, особено за "секси",ха-ха.
Помисли си пак защо съм написала разбираема и съм искала да избегна правилна.
Ако твоята позиция е правилна, а аз не я разбера, си остава правилна само за теб и то доста съмнително правилна.
Обективност по съдържание се получава от доста субективни съдържания преди това, идващи пък от субективни форми:)
Това с главите на умните хора е толкова проблематично, не за друго, аз уважавам главите и съдържанието в тях, на умните хора, но освен правилности там има и толкова други неща, че понякога е много трудно да провокираш или ти самия да бъдеш провокиран, да покажеж и обясниш най-интересните правилни правилности по най-достъпния правилен начин (запетайките са малко май..ма карай, другия път повече :))
:) ех, ако беше толкова просто.....:)