Re: пак докторанстко училище!

fphgrb01 wrote:

:). Всъщност това може сериозно да допринесе за разрешаването на mind-body problem :)). "Лизането" на душата било от психолози било от аматьори :) илюстрира възможността за физи4ески контакт между абстрактното и материалното :) което или озна4ава, 4е душата е материална, за успокоение на съвременните каузалисти или "лизането" като специфи4на физи4еска дейност има капацитета да трансцендира the mere realm of physical intreraction и да установи абстрактен контакт с не-физи4еското. На твое място бих вклю4ил този проблем в заклю4ението на тезата си :)).

Само някои вметки, като философ-антрополог и психопатолог-любител :

1) Сантулова, Фройдовите лапсуси са нещо, което е ВИД ГРЕШКА, но не и всяка грешка. Съвременно психологическо отношение към проблема, което аз поддържам.

2) Борис, "mind-body проблемът" е ключов стимул за нашият приятел и колега - Дядо Ники и ще си береш ти ядовете, ако ти се включи с критики. Той вече на 2 пъти го беше правил. :) Но нищо, аз обожавам да го чета.

3) Радвам се, че сте толкова позитивни в асоциациите си с -лизията. Защото ЛИЗИС значи, от гръцки, РАЗПАД, РАЗБИВАНЕ, РАЗТВАРЯНЕ...представяш ли си да са ПСИХО-ЛИЗИ = ДУШЕ-РАЗПАДОВЕ?...Ужасия, страхотия...

4) Ваня, добре че беше ти, за да прочета блестящото определение на Юнуз, че и на английски псувните си остават нещо лошо. Този човек не пише много, ама като пише - пише на място...
Ако не бях Гесер, бих искал да съм Юнуз...

"Главите на някои видове животни стоят забити и душещи към земята." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВАЛЕНТИНО

Този гръцки... много богат и ИНТЕРЕСЕН ще се окаже!
Веднъж се оказва, че благодарение на него не съм направила грешка, но сега се чудя как да продължа да си пиша тав/фтология?тцъ. ще решавам според случая
друг път, че лизията била разтваряне... ама има един проблем, ЧЕ това с Лизията е написано на български, на кирилица! И не е като лизия, а като ""Лизането""

fphgrb01 wrote:

"Лизането" на душата било от психолози било от аматьори :) илюстрира възможността за физи4ески контакт между абстрактното и материалното :)

та така разтваряйки тази интересна "гръцка дума"- интересно ми е как глаголът "лизане", се отнася към гръцкото съществително " РАЗПАД"?
Както и, за да е по темата, тази година , напримерер, имало ли е ДОКТОРАНТско училище(т-то е преди с-ъто)?

[b]I would like to express my sincere respect to You[/b]

Vanq wrote:

... И не е като лизия, а като ""Лизането"

Винаги съм казвал: най-прекият път към душата минава през тялото...

Re#18
Няма лошо, нито пътя да е пряк, нито на душат да й е гот.
Ама аз друго питам

Ако някой на теб ти каже, че си глупава и въображените ти стига само до....... тралала.
И в следващия момент, разбереш, че и на този  някой въображението му не е по-богато или широко (все тая)... малко е тъпо някак.
Както и интересувам се от това интересно "училище", щото си мислех, ако някой вече доктори танат нещо като преподаватели дали качествено ще учат докторантките на ...гръцки.
Засега не се съмнявам. Но все пак да попитам.
:)

[b]I would like to express my sincere respect to You[/b]