Re: пак докторанстко училище!
:). Всъщност това може сериозно да допринесе за разрешаването на mind-body problem :)). "Лизането" на душата било от психолози било от аматьори :) илюстрира възможността за физи4ески контакт между абстрактното и материалното :) което или озна4ава, 4е душата е материална, за успокоение на съвременните каузалисти или "лизането" като специфи4на физи4еска дейност има капацитета да трансцендира the mere realm of physical intreraction и да установи абстрактен контакт с не-физи4еското. На твое място бих вклю4ил този проблем в заклю4ението на тезата си :)).
Само някои вметки, като философ-антрополог и психопатолог-любител :
1) Сантулова, Фройдовите лапсуси са нещо, което е ВИД ГРЕШКА, но не и всяка грешка. Съвременно психологическо отношение към проблема, което аз поддържам.
2) Борис, "mind-body проблемът" е ключов стимул за нашият приятел и колега - Дядо Ники и ще си береш ти ядовете, ако ти се включи с критики. Той вече на 2 пъти го беше правил. :) Но нищо, аз обожавам да го чета.
3) Радвам се, че сте толкова позитивни в асоциациите си с -лизията. Защото ЛИЗИС значи, от гръцки, РАЗПАД, РАЗБИВАНЕ, РАЗТВАРЯНЕ...представяш ли си да са ПСИХО-ЛИЗИ = ДУШЕ-РАЗПАДОВЕ?...Ужасия, страхотия...
4) Ваня, добре че беше ти, за да прочета блестящото определение на Юнуз, че и на английски псувните си остават нещо лошо. Този човек не пише много, ама като пише - пише на място...
Ако не бях Гесер, бих искал да съм Юнуз...