момчето wrote:Желанието за промяната се поражда, като измислим идеята и обясненията за лошото и като убедим себе си колко то е непоносимо за нас.
Не е нужно, тепърва да измисляме "критерий" за "лошо", за да разберем непоносимостта и да я съпоставим с това (т.е. ефекта) от "доброто".
Но както споменах, и ще го повторя, защото е ВАЖНО, лошото за някои е било добро за други. Затова предложих и това "обобщаване", ако има дума за "обобщено осмислено конкретизиране"(?) също става. Но иначе "червените" бабички, са нашите баби и дядовци. Те са ни дали и осмислили съществуването ни тук, в това общество. Това, че те мислят и си гласуват и искат ПРЕДИШЕН критерий за добро, си е тяхно право, НО как да ги убедим- тях (без смешки, от сорта, на увеличени пенсии), че животът им ще е добър с ТОВА добро от миналото.
Не знам дали усещате резона?
Но не винаги противоположното на лошото е добро.
Защото зависи как се рефлектира върху лошото и то може да стане по-лошо всъщност.
Скъсването с лошото... хъм.
Това е неточно.
Лошото е наравно с доброто в един светоглед.
По скоро става въпрос за надделяване на Доброто НАД ЛОШОТО, колкото и приказно да звучи. Защото лошото ще е винаги там, като част от доброто, за да ни напомня какви да не сме.
Сигурен ли сте, ама такова честно, че може да се промени НЕЩО, което ти "причинява болка"?
Всичко е в........ Съзнанието.
и пак... това, което на Вас ви причинява болка, на мен не ми причинява! Сигурна съм в това.
(дори супер.... "нечестно" ще преведа довода с раждането- на мен ми е причинило болка, но ВИЕ като мъж, никога няма да изпитате тази болка, нали? Колкото и да ви обяснявам за нея, е същото да разбера какво ви е било в казармата, чисто психологически, при положение, че аз пък като жена не съм ходила :))
момчето wrote:Тежко на този, който мисли, че практическото изпълнение вече не е мисленето,....
Това няма да коментирам. Защото съм го написала в абсолютно различен смисъл, към довода ми за "грешките", а не като резултат в следствие от пасивност или бездействие.
Така че, ако искате пак вижте какво искам да кажа. :)
В примерът с москвич-а, не ставаше въпрос за гениалност, талант или невъзможност, а отново за това, че едно нещо от 85-а, не става просто с приемливата "база данни" на инженера, който да го направи нещо от 95 или 2005-та. Защо? Ми принципа е друг. Не че инж. Иванов е по-тъп от инж. Гюнтершаф. А щото единият цял живот москвичи е поправял, а другия е работил във фабриката на бе-ем-ве-то.- метафора. Мислете си за живота на един инженер в България и на един в Германия, пък била и ФРГ.
Ха-ха.
Първи опит.
хи-хи.
Стига де. Все едно сме на изпит.
Така на изпита ми по "Философия на Новото време" ме изпитва (тогава асистента) Стилиян Йотов.
Това между другото ни беше "най-близкия" (достъпен) Преподавател. Не пропусна едно упражнение, водил ни е и лекции защото доц. (пак тогава) Денков доста често беше в Германия и Австрия. та тогава изпитът се състоеше в курсова работа, която трябваше да защитим. С цялото си невежество бях решила- Лайбниц "Теодицея".... :(
писах аз нещо си, ама направо от критики некви, не по самото произведение. И влизам, Стилиян поглежда какво съм написала (между другото, имаше и консултации) и ми задава въпросът "Колко страници е книгата?", и аз мълча. Той "Добре де, не точно (и ми показва с пръсти) колко е дебела?"- якоооо просто. Как да не прочетеш после Лайбниц.
Сори пак за оффтопика :) но се сетих и ми стана смешно.
мислене и съзнание не са просто понятия. така си мисля :) И не съм очаквала това да обсъждаме- определения. Напротив!
Съзнанието е много, ама много важно!
(както написах и в друга тема, това го имат и лудите или обявените невмняеми)
Мисленето е нещо .... лично, там не се месиш. Който му е кеф мисли, който го мързи си ... дреме.
Но ако нещо от думите ми успее да стигне до съзнанието на повече хора, тогава става интересно :)
Приятна вечер.
[b]I would like to express my sincere respect to You[/b]