Re: ченгетата в БАН, интересни имена, Лили
Това може би трябва да е тъжно като щото аз не 1.разбирам кво срещам или 2. не срещам много философстващи :), може би. А то всъщност може да означава нещо много просто: както ти каза, повечето от нас искат да бъдат забелязани (това дето не са онези които живеят чужди животи) а не да бъдат разбрани. Като няма какво да бъде разбирано, което не е ситуацията с нас, няма много философия. Ако трябва да избирам между това да имам нещо мое дето да го мисля и да е ново и интересно в света или да ме разбират и лоялно да ме защитават за всяка кретения, която съм направил или щото партията е казала така познай кво идва на власт. Лоялността тук получава живот само в кавички и де фактоуч се изражда в сляпо следване на някаква цел, която само в края на съня си може да намери някаква полусмислена инструменталност. Много енергия ти хаби вп, Лили, ако я беше впрегнала в нещо смислено друго колко хубави неща можеше да се получат :). Моето обяснение е друго: ти не искаш да изтриеш с истинна гумичка тези години от живота си, когато вп ти е задавал посоката на изток. Излъгала си се, че може да ти обещае светло минало а той и бъдеще не може да ти обещае. Щото само лъже човека. И ти, чак сега разбирам, си изградила илюзорния свят за който говореше около принципа на като го няма тук и сега го има на друго място и другаде, ама абстрактно. Иначе казано: от изтока по-наизток. А то се пада запад. Та затова светът може и да западне, като почне да му свръшва слънчевата енергия, която го крепи.
Боби,
Моля те да прочетеш най-внимателно следващите редове:
1) Предполагам не се съмняваш (поне нямаш основания да се съмняваш) в най-добите ми чувства към теб;
2) Хората, които имат добри чувства към нас трябва да се уважават - поне дотолкова, че да не правим съзнателно неща, които ги нараняват или дори ПРОСТО НЕ ИМ ХАРЕСВАТ!
3) Така, както на Либертин, например, не му харесва да се чувства "изпитван" (и аз се съобразих с това), на мен НЕ МИ ХАРЕСВА да ме разпознават като героиня от евтина сапунка, при това една такава глуповата, дезориентирана (някой трябва да и показва накъде да гледа, към какво да се стреми и т.н.), слабоволева, жертва на властни злодеи и каква ли още не. ТОВА НЕ СЪМ АЗ! - жалко, че не си го разбрал досега.
4) Не мисля, че е редно да водим лични разговори тук - все пак това е философски форум. Точно ти като модератор би трябвало да даваш пример в това отношение. Ако имаш нещо да ми казваш, кажи ми го лично. Защото освен, че на мнозинството участници във форума са им омръзнали недомлъвките, сигурно сред тях има и хора, на които сценарият на сапунката, съставен от истини, полуистини, четвърт-истини и откровени художествени (и не толкова художествени) измислици вероятно им създава проблеми. А ти, след като се изживяваш като рицар на доброто и справедливостта, не би искал да страдат невинни хора, нали?
5) Пиша по този въпрос тук, в Проектория за пръв и последен път. Ако не се откажеш от репликите си към мен, засягащи лични взаимоотношения, аз, за голямо мое съжаление, ще трябва да се откажа от участието си във форума. Проектория ще ми липсва, но аз имам опит с отказването от неща, които ми липсват :-), така че няма да е проблем да го направя.