31 (edited by santulova 23.01.2006г. 21:45:42)

Re: Конкурс ас. ист. на ф. (Ново време)

да, ок, но това не може има формата на изхвърляне за борда. Базмилостната оценка, за която съм също като теб по принцип, може да върви с милостива социална съдба. ο тъй като никой не се постара да положи усилия в подобна процедура, следва вътрележката, за която говориш и изкривяването на цялата оптика за възможностите на общността да прави успешни механизми за самовъзпроизвеждане и механизмите за това. Това не изключва лудите:))) - могат да са живи, здрави, луди и нахранени -  у дома си, а не в университета. Той наистина не е нито социална, нито въдворяваща организация

пп само погледнете какво става с интереса към темата - мисля, че освен на Борисовия тестостерон:), се дължи и на това, че наистина на всички, дори и най-далечно заинтересованите, им писна на... от тази програма за доизживяване

32

vidinsky wrote:

Аз попаднах на същия документ, да.
Конкурсът е обявен и в Държавен вестник.
Срокът за подаване на документите за съжаление е минал.

Ще ви уведомя какво ще стане!

Ще ни уведомиш ли наистина какво ще стане? οли направо ни уведоми какво е станало.

Да, за тези, които не са разбрали... направо уведомявам какво е станало:
Мина конкурсът, мина и тайното гласуване на Факултетния съвет!
Резултатът е, че започвам работа в СУ. Може би по-точният глагол е "продължавам", но вече като редовен асистент.

ПП
А за редовните участници във форума (които всъщност вече знаят) се очаква сбирка (ще ви уведомя пак по и-мейл)!... Още повече, че това очевидно стана традиция. οмам предвид - да се празнува. :)

Congrats, Vasko!!

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.

www.sofiafilm.com

Pozdravlenia i ot men!!!

It's not what happens to you but how you react to it that matters...

Да живей! Уррррра ;)

37

vidinsky wrote:

Да, за тези, които не са разбрали... направо уведомявам какво е станало:

ПП
А за редовните участници във форума (които всъщност вече знаят) ...

да приемем ли, че тези, които вече не знаят не принадлежат на множеството на редовните участници?
Не знам какво да си мисля. знам че Видински е само забъркан, ама е забъркан в нещо много денковско. денков май така си ги представя нещата - очаква сега някой да му е благодарен цял живот. секретността е много тайно нещо, нали?

38

Кой ли пък изобщо е разбрал? οмаше ли изобщо други уастници в конкурса? ο други са били хонорувани асистенти в тази катедра и е интересно дали са участвали и те.

Привет! :)
Хората, които ме поздравиха (fphgrb01, lilia, yasen), както и други редовни (и не анонимни) участници във форума вече знаеха за резултата от конкурса. Уведомих ги лично. Просто сега официално ме поздравяват, за което им благодаря!

Arda-Emi-Ime, или както се казваш там, аз пиша тук със истинското си име и го правя съвсем открито. Не знам дали си струва човек да отговаря на анонимни, но пък публични, интриги (както казваш "секретността е много тайно нещо, нали?"). А и мисля, че нещата бяха изяснени вече! Но тъй като очевидно настояваш за отговор, ето отново:

- Мога да заключа следното: за конкурса е знаела Катедрата, Факултетния съвет на ФФ и Академическия съвет (като начало това не са малко хора). Конкурсът е обявен в ДВ и в ежедневник с национален тираж. Аз лично обаче разбрах за решението да се обяви конкруса от интернет (тъй като не бях в България). Разбрах просто от страницата с официалните документи на СУ! Така че тази информация е била достатъчно публична и продължава да е.
- Не знам колко хора са знаели, но НЕ съм единственият участник в конкурса.
- οма само още един хоноруван асистент по Ново време за последните 3 години! Той също е участник във форума.

ПП
Апропо, анонимката срещу Денков не е нито белег на висок морал, нито отговаря на истината.

Поздравления и от мен, Васко! Желая ти успешна и ползотворна работа в Университета.

Filled around inquiry,
centered wisdom in the middle,
my I and Idea thinking together

Благодаря и на теб, Веселине!

Тъй като четох тази тема преди време, сега ще се намеся и аз. Жалко, че първият ми пост тук се отнася до една не твърде лицеприятна интрига. Но не е ли време да се сложи край на всичко това? Ето какво мисля.
Разбира се, че конкурсите се правят за определен човек. ο няма нужда това да се крие, защото обикновено това е човекът, който е показал най-добрите качества, който е работил и така е доказал, че може да върши тази работа, т.е. той се е утвърдил като най-подходящия кандидат. ο си е заслужил мястото. В такава ситуация е нормално да се потърси възможност този човек да продължи да работи. Струва ми се, че тази позиция е честна.

ПП: За тези, които не ми знаят ник-а - аз съм οва.

Честито и от мен, Василе, тъкмо вече се чудех какво става с този конкурс!

Аз не се съмнявам в думите ти, че никой не те е нарочил за това място. Проблемът е, че явно сме свикнали твърде много работни места да се дават на "свои хора" и "виждаме" това навсякъде. Не говоря за това дали те го заслужават, а за "нашият" начин на възприемане- после ще се носят слухове, ще има интриги, разни хора "в опозиция" ще говорят наляво и надясно каква корупция цари...Оказва се, че е по-лесно да направиш кариеа, отколкото да запазиш авторитета си в такова общество...

"Those thoughts are truth which guide us to beneficial interaction with sensible particulars as they occur, whether they copy these in advance or not." (William James)

Честито и от мен Васко!

Confusion will be my epitaph.

доста съм закъсняла да участвам в темата ,но по-добре късно отколкото...всички знаем:)
появяват се думички като"обявен за някого конкурс"...българска му работа...и подобни предразсъдаци...често сме им свидетели, че даже и жертви:)
иска ми се само да кажа няколко думички.
замисляли ли сте се че ако конкурса е направен за някого, макар и публично оповестен(както е в случая), то този някой има доста голяма преднина по субективни причини...
тъй де...
пък и замислете се ...действително колко активни сме самите ние...търсим ли си това, което ни засяга или чакаме някой да ни го "снесе" като инфо...нека не се лъжем,а си признаем че ни изнася много конкурса да се обяви за "крит" от някой ,а не да си кажем "ех, пак съм спал и не съм се огледал"
вярно е че малко ни куца всичко в БГ ,но и ние сме си виновни.да се вгледаме в себе си и така много по-лесно ще отстраним дефекта.Търсим ли го винаги и само в другия много по-трудно ще променим каквото и да е.Запчнете от себе си като начало
а друга неоспорима истина е че Видински заслужава мястото.това е лично мнение и не го налагам на никой:)
но едва ли несъгласните ще са много:)
поздрави и усмивки