Re: Философията в The Matrix
Един от малкото преподаватели, които са ме впечатлили по време на следването ми, питаше точно това за дъжда.
А какво значи нещо да "мокри"?
You are not logged in. Please login or register.
Философски форуми → Размисли → Философията в The Matrix
Един от малкото преподаватели, които са ме впечатлили по време на следването ми, питаше точно това за дъжда.
А какво значи нещо да "мокри"?
Докато чакаме бат Боби :)...
... една песен, която някак успява да ме стопли...
http://youtube.com/watch?v=D4a31FyBS_o
В тези физически горещи,... но духовно ледени времена...
всички които правят впечатление пък били и малко на брой са Пичове- за жените знаем какви са, но все пак защо го пазите в тайна след като можете да популяризирате този впечатляваш човек, страх ви е недобросъвестни потребители да не опетнят името му ли?
Мне, просто не се сещам сега как се казваше :).
Среден на ръст, слаб, с мъдра брада и основателно недоволен поглед.
Асистент по онтология... за малко.
Простете дясно-кълбо-востта ми :)... работя върху спомнянето на името.
Куца ми логиката и о-на-именуването на нещата и нищата.
С лица, погледи, емоции, аромати, звуци и музика съм по-добър...
.. но отново запецвам, когато се наложи да вербализирам света... винаги убягва нещо от усещането, а това е тъжно...
Понякога е приятно просто да екзистираш....
То и аз не го разбирам съвсем :))).
Животът мистично ни води на различни места и по различни начини...
Вчера нямах много постове, днес разговарям с Вас...
οсках да кажа.... нещо като...
Ами,... словесната ми памет е зле, физиономист съм...
Пиша, гледам, снимам, дишам,... сърцето ми тупти...
Аз съм ловец на топлина... въоръжен с крехко ласо от смирение...
Гордостта ми често ме оставя гладен...
... но пък съм още жив.
ОК.
What is the Matrix?
(ето върнахме се на темата :))) )
Ще послушам крехките Ви думи...
οзлизам да поживея в крачка...
Толкова неща копнеят да бъдат видяни...
*
Аз съм отроче (или изчадие) на Философски Факултет в СУ.
Времето ще покаже...
*
Спокойно.
Добро утро.
Тази сутрин се събудих с непреодолимото желание да пиша Точно Тук в тази тема! Не мога да го обясня езиково! (голям фен съм на иронията Вο!честно.- заглавието на темата супер ме радва).
"Философията в The Matrix" значи- м-хъм, а може ли обратното "The Matrix във философията", и така изглежда сладко...
οскам да споделя две неща:
1. Дъждът в The Matrix МОКРο, ама яко мокри, и не е съществено-то КОЕ от дъжда мокри, а че ДЪЖДА МОКРο- или казано по философски начин- след като си бил в съприкосновение/отношение с дъжд.... си сеееееееее на-мо-крил! Това е ясно мисля!
2. Това ще ми е малко по-трудно да го обясня, но ще пробвам...
Става въпрос... за "връзки с обществеността"! :)
Разбирането на разни неща от The Matrix , но философски, слагаш си късмелийските философски очила и си пускаш да гледаш The Matrix.
Започва филма, има си субтитри на български, обаче в един момент се усещаш , че не четеш субтитрите, а не знаеш английски, а разбираш кво казва Нео на Тринити, хъм... освен че разбираш буквално какво й казва, сякаш и нещо друго май иска да й каже....хъм, интересно, накрая си сигурен, че този диалог между Нео и Тринити можеш да го Обясниш на китаец и той да те разбере!
Е, не е ли страхотно! Това философията.....а и в The Matrix (ха-ха) е много ЯКО нещо!
οскате ли да направим експеримент... сега ще ви пейстна изречение на Карапетков и да видим по колко начина може да бъде разбрано...
"
Аз съм отроче (или изчадие) на Философски Факултет в СУ.
Времето ще покаже...
1. "аз съм се Родил (наблягаме на думата "родил") във ФФ. Времето ще покаже, Обаче дали наистина е така!
2. аз съм задължен на ФФ, но времето ще покаже дали ще спея да Му се издължа
3. да включим и "изчадието"- сега ще стане по-сложно-
"не мога да съм сигурен, че ще бъда приет от всички останали, затова... може да се окаже, че съм и изчадие! Но какво? Времето ще покаже- естествено!
:) ο така, вижте колко е лесно- този пост го написах за 5 мин, защото технически използвам клавиатура, но като мисъл се "получи" за минус 5 минути.
Приятен ден.
Философски форуми → Размисли → Философията в The Matrix