Нямаше нужда, но аз си знам, че fphgrb01 е умен и не е дебил, но все си мисля, че е прекалено...скромен. Защото той, според мен се включи, не толкова да Ви провокира (не 'принуди' -забележете- интересната връзка между двете думи) да продължавате, а да 'обере' малко от патоса Ви.
Сега, тривиалности, като, че не четете какво точно пиша няма да отбелязвам, но само за протокола: написах, че държа Аз да приключа с (ще ви го подчертая, след като първия път не сте го забелязали) нефилософските коментари по темата МИ. Иначе с философските и интересните, нямам никакви проблеми.
Ще ви помоля да не ме съветвате. Защото това показва необосновано самочувствие, че бих могла да (полудея и да) се вслушам в съвета Ви. Ако имате близки, тях си ги съветвайте.
И последно. Това е най-важното. Ще се опитам да го напиша, максимално грамотно, за да го прочетете няколко пъти, без досада и да Ви стане ясно, най-накрая.
Лилия Гурова Е У М Н А Ж Е НА!
това разбирате ли, колко е рядко? Затова Ви го пиша с големи букви.
Пойнта е на ЖЕНА! ако 'умна' Ви звучи тривиално.
Т.е. Умните жени по целия свят не са много. Твърдя го!
Не просто 'не са много', ами са на изчезване- почти.
Лилето е като 'бяла сова' :)
Сега, разбирам, че има хора, които поради някакви си причини, виждат сово-стта (за да съм по темата), а не белотата, но тези хора, просто си продължават надолу по пътечката в гората, виждат си една сладка обикновена сова, и забравят, за оная дразнеща-та по-назад.
следващо примерче за яснота:
Купувате си готин айфон- тия с отхапаната ябълка, където са и като компове.
Чуден, работещ, в гаранция.
Да ама, Вие решавате да го наблъскате с музика и да си слушате яко само от него. Пълните го с парчета. И в един момент- пук! разваля се. Хъм- що така изпуши, тоя нов, скъп, хубав телефон?
Ами не. Не е защото продавачът от плод-зеленчука ти е пробутал отхапана ябълка. А щото ти толкова си го 'натоварил'- че нормално е да гръмне. Дори, ако може докато е до ухото ти, че да оглушееш и да се светнеш тогава, че следващия път като имаш нещо ценно, го пазиш и то си работи.
и последен пример, за моралната част на въпросЪТ:
Един ден решавате, че дясната ръка на Лилия не ви харесва. Отивате и изненадващо й я отрязвате. И й давате в замяна вашата дясна ръка. Да, Но Вие оставате без дясна ръка, защото дясната ръка на Лилия не Ви харесва.
Никой, ама никой, не може да нережда на друго човешко същество да е щастливо или нещастно.
Да му вменява критерии за щастие и нещастие. Това е престъ-пление. Да ме обвините за МОЕТО щастие или нещастие! Да, ще ми обясните, нещо, за това, какво и как може би е причинено, на друг/и. Вярвам, че е така. И аз самата съм правила неща за хора и с хора, които са се развили в интересни пососки. Но за всяка своя постъпка (а не Мисъл- забележете- защото това е наистина страшното), аз съм поела отговорност, било като съм изтърпяла резултата, било като съм направила максималното, резултата да е по-безболезнен или приемлив, от евентуален срив или крах.
И така. Пишете си, не ми пречите, но все пак, на завивка от COMO (Комо) се спи по-приятно...едни такива мекички са.