Topic: Политическа естетика
Здравейте! Честита нова година! И особено на форумеца Хераклит: той разбира Ницше (затворената ситуация на инфантила и играчките) и адекватно му възразява: от позиция на хуманистичната естетика (срещу уродливия блян да владееш света).Но аз съм ницшеанец... Няма да крия, че наскоро ме изгониха от форумите на all.bg - за псувня към администратора (по повод на Ницше) ... И въпреки всичко няма да се откажа. Искам да споделя с вас една своя идея и една своя ретроспекция.Какво бих могъл да противопоставя на форумеца Херклит? Аз не случайно се фиксирам в него: та не съм се натъквал на друг човек, който толкова да ми импонира с разбирането си, с изключение на Христо Стоев. И ето за какво става въпрос: става въпрос за нещо, което наричам политическа естетика.1. Политестетическото попадение. - Политическата естетика попада на невъзможната (алтернативна на тази на Христос) смърт на Чезаре Борджия, търсейки отговор на въпроса как въпреки социалното митичното е онтически възможно. 2. Първата ми изява в писмен философски форум бе в сайта на all.bg на 30.08.2002-ра г., Methodius_pre_1 (