Topic: Нови предложения за Проектория

Предлагам това да е място, в което да се обсъждат:
1. С какво още да се занимава Проектория?
2. Какви нови (практически) цели да си поставя?

Защото е добре въпросите и проблемите с принципните основи на Проектория да се дискутират на едно място.

(като гледам мястото за проекти се измести тук: http://projectoria.org/forum/viewforum.php?id=7)

2

Re: Нови предложения за Проектория

А какво би ви било мнението за въпроси на читателите?
Понякога ми се пораждат въпроси, на който би ми било интересно да чуя и мнение на хора, които е може и да дадат добър отговор или нова насока.

Не знам дали това влиза в по-общата ви идея за мястото, но да попитам.

Ами питай, Пейо!
Може би като попиташ ще разберем и ние нещо повече... за нас.

Всъщност идеята е добра и съвсем се връзва с това, което Проектория иска да прави. Трябва само да се помисли за удачен начин да се интегрира в сайта, без да породи канибализъм към функциите на този форум :-)

FAQ-раздел? Това ми се струва удачно, но пък нямаме въпроси още, а на мен лично винаги ми е било много странно да гледам как на някой сайт авторите си задават въпроси и си отговарят. Личи си и доста често нещата на практика са безинтересни и ненужни ;)

οначе, ако казвате за философски въпроси, то това си е функцията на форума. Той е изведен доста "напред" в разположението на сайта. ο е достижим лесно. οли не?

А ако е нещо по-мащабно като текст - значи става за статия.
(такива среднощни преценки намирам в себе си ;)...

6 (edited by yunuz 10.12.2004г. 04:18:11)

Ми да попитам тогава...

Въпросът е преместен тук.

7 (edited by yunuz 10.12.2004г. 04:24:07)

След преместването на горния постинг този тук май е излишен... :-)

Видински е настоен конструктивно, в смисъл конструиращо :-) Ами добре тогава, направих съответния форум:

Философски въпроси

Сложих му описателно подзаглавие, а смятам и да пусна "стики" съобщение, където да опиша какво се прави там. Но това е донякъде само симулация на идеята за въпроси/отговори (между другото, никак не си го представях това като FAQ, както беше подхвърлено). Както и да е, ще помисля по-нататък за някаква евентуално по-различна форма.

О, и аз не си представях философски въпроси като FAQ...;) Явно съм мислил за въпроси, свързани с функционалността на сайта, не на... философията...
Та извинения за "подхвърлянето" ;)

ехоо има ли някой тук? От 2004 никой ли не е влизал в този форум?οма ли някой жив останал или всички са мъртви ( за форума имам предвид ) хи-хи.
Ясно явно новите предложения не са довели до нищо... Колко жалко :-(((

Всички влизат във форума - всеки когато реши. Нещо конкретно ли питаш? Не се разбира за какво съжаляваш точно. Ако е за faq-раздел, написали сме какво мислим по въпроса. Ако е за нещо друго, добре е да го кажеш все пак.

Очевидно човекът има предвид под думата "форум"... тази конкретна тема "Нови предложения за Проектория"...

Специфичната вътрешна разнообразност на форума като че ли не е съвсем изпипана, това си е вярно. Необходимо е допълнително известно подстрекаване viva voce, с помощта на което отдавна заблатените топики на смисъла биха могли да се върнат в света като ручеи от Жива вода. Донякъде генерализацията форум-инициатива не е правилна, но само донякъде. Благодарение на виртуалния АФК ценностните форумизации се сбръчкват в несвяст, а последната разумна капка се е изпарила в изкривените ценностни ръкави на практиката.
Сериозното объркване е причинено и от липсата на правилна демаркация между идеалното и материалното лице на форума. Целенасочената хаотичност е емблема за освирепяване на комуникационните близости - все пак мисловните сфери са танцуващи. Една мнима другоячественост на форума, която не би могла да съществува без да се заличи всичко досега в Проектория, ще се открие, превръщайки себе си в срещусебесна безазова база за Форума, която естествено е фалшива продукция на живота, поддържаща призрачността на абстракцията, подложена под ударите на форумната агресия. Непохватният форумен жест-неразбиране е обезроден, а светите тематизации са заварени с психобитийни буквоостатъци.

14 (edited by Evredi4e 26.06.2006г. 01:32:06)

vidinsky wrote:

Очевидно човекът има предвид под думата "форум"... тази конкретна тема "Нови предложения за Проектория"...

Да, точно това имах предвид, мерси. Как мислите да развиете Проектория, само форуми, които нещо не ми допадат особено, или ще има и други неща? Досега най-много ми харесва речникът много е полезен за студентите по Философия.  Добре би било да има повече текстове, книги и т.н. Струва ми се, че Философията в България не се разпространява достатъчно(под формата на сайтове, форуми и т.н.), за разлика от другите хуманитарни науки. :-)