Re: Сайт на Константин Янакиев

някои хора от форума тук доста се кефят на този "скандал". ο аз се чудя - защо точно преподавател по Философия на науката е на мушката. Това, че унижаваш другите дали те прави по-добър? мирише на разчистване на сметки и трупане на точки. Мирише...

77 (edited by The Muse 29.06.2008г. 15:04:55)

Въобще не става въпрос за унижение, още повече пък за разчистване на сметки (няма за какво да имам зъб на Янакиев, а и имам отлична оценка по философия на науката!)!!! Става въпрос за това дали имаш съзнание, че можеш да правиш нещо като хората или не... Можем да приемем, че Янакиев е добър в преводите и в писането на книги. Чудесно, прекрасно, браво! Не може да преподава добре обаче и това не е нещо, което мисля единствено аз, но явно само "I have the balls to say it". Ако на вас ви мирише, на мен не ми!

Аз няма как да знам дали той е "прекрасен" като човек (сигурно е такъв!), защото го познавам само като преподавател, т.е. наясно съм само с една от множеството му социални роли! Това е единственото, което влагам в кавичките.
Още нещо... Янакиев е "на мушката", защото темата е свързана с него! Ако желаете да пишете за впечатленията си от други преподаватели, моля- вече има създадена отделна тема за методите на проподаване! С радост бих коментирала!

П.П. Аз също се ядосах! Ядосах се на хора, които претендират за грамотност, а правят правописни грешки. Вероятно те (грешките) са допунати неволно... Когато казвам, че на мен също ми се случва да правя грешки, имам предвид, че те са точно такива. Правилата всички ги знаем!
П.П.2 На 27-ми срещу 28- ми юни, един човек, който не е влизал в "Проектория" от няколко години ми каза горе- долу следното: В спора човек не може да научи нищо, защото се стреми да защити тезата си... Затова трябва да се отдалечи от сблъсъка и да си даде време, за да разбере нещата. Дайте си време!

The Muse, вашият съвет прекрасно важи и за вас. Последните няколко пъти не казвате нищо ново. За другите може би е оправдано -- те също изказват тези, които вече са се появили, но те са нови хора в дебата. Не е нужно да се карате със всеки от тях.

Не знам защо се налага позоваване на топките, за да се каже нещо за някого. Ако се огледате, тук много хора казват различни неща за различни други хора. За първи път виждам някой да разчита на топки за това.

Затварям тази дискусия.