Иван Колев е ЧОВЕК, който дълбоко уважавам! Никога не бих си позволила да спомена или употребя името му, за да го злепоставя. Напротив, дори си мисля, че е прекалено скромен човек, и затова не декларира и не популяризира някакви свои инициативи и постижения.
Така че, ако има и намек за негово "неудобство" след включване или участие на зложелатели и т.н., аз първа и винаги ще поема този отрицателен ефект от евентуално моя необмислена постъпка за изтъкването му.
Много се радвам, че днес го видях на живо след толкова години. Има наистина стойностни хора, на които излъчването им не се променя. (не бях го виждала с костюм, много му отива :))
Беше се погрижил за нещо наистина... просвещенско, като това да не забравяме нашите "учители" и "приносители" на това, което ни е направило и ни прави философи.
Г-н Колев, отново почитания! но тази притеснителност и скромност.... е неуместна. Вие сте толкова интелигентен и допринесъл философ, не разберам, какво пречи да излъчвате поне малко от онова самочувствие, което да вдъхвовява и колните?... (а и сте фотограф! :))
"Професора от Благоевград" (съжалявам не запомних името, но е известен) беше.... много завладяващ. Не знаех за "Кантианското общество" ( и тази пауза, беше толкова емоционално, усети се осезателно липсата на Иван Стефанов и В.Топузова).
Весела Ляхова- прекрасна жена. За първи път видях авторка на биография, толкова добре да изглежда и да се изразява... Нещо, което тя каза, но аз естествено като профанка ще интерпретирам.... "както е казал проф.Торбов, колкото и да се развие материалния свят научно-технически и да има напредък, не успеем ли да намерим общо в етическите категории и норми няма да има реален напредък".(съжалявам ако е неточно, но мисля, че смисълът е ясен). Както и жеста на Весела и уточнението, че след като книгата й е изчерпана от пазара, тя затова я пуска в интернет. Както сподели и Иван- това е невероятна ЩЕДРОСТ!
Нещо ведро, което ме разсмя..... студент на проф. Торбов сподели
"Един ден го попитахме: Днес колко преведохте?
Професора: Две изречения на Кант!
Едното 168 страници, другото 166.
Съжалявам, че закъснях и не мога изчерпателно да спомена приноса на Ясен Захариев. Но човекът се беше подготвил с архивът, който поддържа и то по "модерния" начин :)
За това, искренните ми поздрави, относно труда, времето и желанието, които влага.
Като цяло, аз съм мног доволна и благодарна.
Нещо допълнително... Иван Колев има книга за професора. Това не го знаех, и ще направя всичко възможно да си я намеря и да я имам.
Лека вечер.
[b]I would like to express my sincere respect to You[/b]