Topic: При какви условия (основания) потребител на форума получава banned?

Това е въпрос, който ми е повече от интересен. Бих го задала по всякакъв възможен начин, относно всяка тема, за да бъде разбрано желанието ми за отговор.

Ще дам пример с един съседен форум- all.bg
В него пише потребителка с ник - rebeka. Това е същата жена, която тук е писала с ник - stranger (и там известно време е била със същия ник като тук, но после си го смени).
Няма да коментирам интелектуално-психически-поведенческите й прояви, но употребявам примера, за да си изясня въпроса по-горе.
Там си имат раздел "философия", който беше слабо казано "зле". Когато се включих, Бекито "ми се зарадва" и разгласи на всички каква кокошка се е появила(м-да, кофти ми беше, бях "понижена" в ранг, от графоманка в кокошка- мъка, мъка). В същото време демонстрира авторитет, като "стара пушка". Предупредих я и й предложих да се разберем бързо и човешки, но тя не пожела. Започна с обиди, и доста от тях свързани с този форум, между другото, и с хора от тук. Но нейсе. Интересно, че мина известно време, и тя сама си "постели" килимчето за изхода, със запомнящото се участие на Методус-а (там беше "Чезаре", а сега "Луд папагал").
И настана мир и тишина. Да никой почти не пишеше вече във "философия", но пък не бяхме и длъжни да се насилваме да четем безумия.
Обаче тези дни, във "философия" се появи тема "какво ви е мнението за Ребека"- и от там се разбра, че жената не се е отказала от досадната си неизчерпаема "повъ...ня", която натяква. Но в същото време си беше "вик за помощ", защото като попитах, не се ли е разкарала, защото почти я забравих. Ми не, жената се развилняла във "вяра и религия"- ама яко. Този път с обиди към модераторката и искане за оттеглянето на тази модераторка. Еми включих се, ама много възпитано само с две кратички неща...Не очаквах, че оставям такова "впечатление, ефект" в хората, но Бекито този път "гузно се оттегли" от конкретен "сблъсък". Обаче продължи да настоява и да обижда модераторката. И тогава тук идва интересната част:

1. Модераторката я ПРЕДУПРЕДИ публично- три пъти (един,два,три), ако не спре с личните обиди, нападки и демонстриране на отношение ще я банне.

Тя естествено не спря.

2. Ребека беше банна-та за една седмица (един, два,три,четири,пет,шест,седем ДНИ!)

И така. Сега жената ще си почине една седмица и после пак.....

И ми е интересно, тук как стават тези неща?
Мерси предварително, и се извинявам за малко лирическия контекст. :)

[b]I would like to express my sincere respect to You[/b]

Re: При какви условия (основания) потребител на форума получава banned?

О, не, о Боже... пак се започва!!!

Тази паралелна Вселена от мисли и емоции, наречена Ваня, навлиза отново в нестабилно състояние и... може всеки момент да избухне! Спасявайте се, търсете начини - ще експлодира!!!
И нищо няма да спаси поселението на кротката Проекторианска общност от ударната вълна.

Аз след последния Голям протуберанс реших да се оттегля на безопасно разстояние, пропътувах доста и си намерих чудесна мъглявина, в която се гмурнах, там от известно време си седя доста комфортно и се чувствам добре. Даже съм спрял станциите в големия обхват.

< По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта е твърде висока и се проваляме,
а че е твърде ниска и я постигаме. >
YouTube: < Pink Floyd Cluster One >

Ами на какви основания? На основание на личния произвол на този, който модерира/администрира. На времето на абв.бг админа си го каза в прав текст: "НЕ забравяйте, че сте ми на гости и не аз, а вие ще се съобразявате с мене." Конкретно ол.бг е под всякаква критика. Собственикът му се подвизава из Америка и го бях намерил на ICQ, но се покри като гнида и не даде никакви обяснения. Оплакването ми беше срещу модерирането на Черкез - "историка". Вече бях споменал и своеволията на модериращата "Психология", но тогава ти лично реши, че не е уместно да се говорело точно така - е, сега като ти дойде и на тебе на главата взе и ти да ги одумваш.

"Ще дам пример с един съседен форум- all.bg"

Той ХИЧ НЕ Е СЪСЕДЕН. И точно заради това не ми се иска да се превръща тука в нещо подобно. Ще ми се да се запази научно-философския дух.

"Там си имат раздел "философия", който беше слабо казано "зле". Когато се включих, Бекито "ми се зарадва" и разгласи на всички каква кокошка се е появила(м-да, кофти ми беше, бях "понижена" в ранг, от графоманка в кокошка- мъка, мъка). В същото време демонстрира авторитет, като "стара пушка". Предупредих я и й предложих да се разберем бързо и човешки, но тя не пожела. Започна с обиди, и доста от тях свързани с този форум, между другото, и с хора от тук."

Ами обижда, защото сигурно никой не я знае коя е точно и къде живее/работи. Иначе си има хора (и от тези, които пишат тука, гарантирам ти, съдейки по методите им на реагиране и интелектуалния капацитет, като антрополог), които като ги пообидиш и биха ти строшили някой кокал. То във виртуала, особено пък като си анонимно лесно се хвръля кал. Иначе не знам дали е права или не, но говоря по принцип. Аз с нея не съм имал досег.

"Обаче тези дни, във "философия" се появи тема "какво ви е мнението за Ребека"- и от там се разбра, че жената не се е отказала от досадната си неизчерпаема "повъ...ня", която натяква. Но в същото време си беше "вик за помощ", защото като попитах, не се ли е разкарала, защото почти я забравих. Ми не, жената се развилняла във "вяра и религия"- ама яко."

Развиляла се е като атеистка или като вярваща? Защото, ако е като вярваща, ако пак се появи там моят познат Константин - юриста-политолог и любител-теолог ще я направи на нищо и половина.

"И ми е интересно, тук как стават тези неща?"

Зависи кой е модераторът. Ако примерно те назначат тебе ще има бан на лягане и на ставане :D

"Главите на някои видове животни стоят забити и душещи към земята." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВАЛЕНТИНО

Хераклит wrote:

О, не, о Боже... пак се започва!!!

Тази паралелна Вселена от мисли и емоции, наречена Ваня, навлиза отново в нестабилно състояние и... може всеки момент да избухне! Спасявайте се, търсете начини - ще експлодира!!!
И нищо няма да спаси поселението на кротката Проекторианска общност от ударната вълна.

Аз след последния Голям протуберанс реших да се оттегля на безопасно разстояние, пропътувах доста и си намерих чудесна мъглявина, в която се гмурнах, там от известно време си седя доста комфортно и се чувствам добре. Даже съм спрял станциите в големия обхват.

Ти си искейпист от класа :) Ще ми се и аз да можех така :):):)

"Главите на някои видове животни стоят забити и душещи към земята." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВАЛЕНТИНО

Леле. Хераклит! Как може да ме изкараш чак такава свръхнова? :)
Няма се плашиш. Това е съвсем безобиден въпрос, на който може и да не бъде отговорено.
Но обвинението ти е странно. Я да попитам направо- Обвиняваш ли ме в нещо? Че така както си го написал, сякаш заради мен си се оттеглил в мъглявината- въпреки, че "протуберанс" малко в мъжки род звучи. И все пак щом ти е комфортно там, радвам се, това е по-важно от "хващането" и на близки станции.

Dalai_tatar wrote:

но тогава ти лично реши, че не е уместно да се говорело точно така - е, сега като ти дойде и на тебе на главата взе и ти да ги одумваш.

Нещо не си прочел внимателно какво съм написала. Мислиш си (май и двамата с Хераклит), че съм банна-та от някакъв форум и тук се оплаквам на добрите разбрани философи. Ми, не. Не аз!
А бившата тукашна рейнджърка. Но ми направи впечатление свръхтолерантността и добронамереността към откровенно неприятни и злобни хора. И размера на наказанието й. Там има и правила.
Та ми беше интересно тук как е. За да внимавам. Защото, ако не внимавам... протуберанс-а.... трудно се контролира :) (яка дума не я заех, както и още една с "осци...."- абе трептене,вълнение означаваща, ще е интересно да се направи "речник на форума") :)

Казвам само, че преди критикуваше това, че съм клюкарствал за онзи форум, а сега ти самата взе инициативата. На чужд гръб и сто тояги са малко...това е.

Vanq wrote:

Леле. Хераклит! Как може да ме изкараш чак такава свръхнова? :)

Ами, така е, в сърцето ми ти винаги ще останеш ярка звезда. Независимо от степента на радиацията и необичайните температурни стойности, които анихилират определени аспекти от моралните ми предразсъдъци и в резултат на това се получава така, че някаква нравствена квинтесенция се изпарява около мен като звездна мъглявина.

Казвам го по повод започващата дискусия относно критериите за 'банване'.

< По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта е твърде висока и се проваляме,

Предупреждения към Vanq:
- Не забърквайте хора, които отсъстват от форума, под каквато и да е форма - не изглежда адекватно. Спокойно може да се концентрирате и да зададете конкретен въпрос (без лирически отклонения).

И реакция към Dalai_tatar:
- Като обикновен потребител на този форум, мога да споделя, че недоумявам защо искате да се изказвате по абсолютно всяка тема. Това създава излишен шум и според мен нивото на дискусията много често пада.

А!? Какво видяха очите ми току-що...

В съседна тема се натъкнах на боксерките на Dalai. Открих ги в пост на Vanq.
Картинката, която се рисува в този авторски пост накратко е следната. Vanq държи въпросните дискутабелни боксерки с два пръста. Пред нея стои Dalai, изправен в цялата си мъжественост, горд в пропорционалната естетика на тялото си - това, знаете, или можете да си представите, е калено с упражнения тяло, подложено на многообразните благотворни влияния на тропическия климат - естествен и усмихнат, очарователен като статуя на гръцки бог - изправен по... безбоксерки. В това време Vanq, която държи боксерките непосредствено пред лицето си, подобно на Хамлет - черепа, е впила поглед като хипнотизирана в тях и в транс говори и нарежда някакви неща за следи по боксерките от телесни течности и екскременти, дори се опитва да определи мириса и цвета на тези 'неща'...
Нелепо е, нали?
Възниква въпросът: що за извратена естетика би тласнала една жена да се вторачи в "обвивката" и да пренебрегне "съдържанието"? Все пак "обвивката" можеше и да не бъде подложени на екстремна употреба боксерки, можеше да е примерно изискан бутиков костюм. Или някаква друга елегантна дреха.
Кажете сега, КОЕ според вас е по-важно: "обвивката" или "съдържанието"?

Re: vidinsky

Мерси за предупрежденията. Но не разбрах кого конкретно съм намесила? Представила съм история (описателна), аналогична- относно "банването".
Въпросът ми е зададен достатъчно конкретно, още в заглавието. За който не е ясен съм написала описателната част, и дори съм се извинила за лиричната част.
Не се сещам какво бих могла да направя повече за Вас... освен да ви задам два въпроса, ако имате време и желание да ми отговорите:

1.

Dalai_tatar wrote:

Развалила си един голям... (трибуквен).

Еми цяла вечер и цял ден се чудя за отговор-а на тази "гатанка"? Вие можете ли да ми подскажете нещо от отговора?

2.

Dalai_tatar wrote:

За характера, че ти е гаден се вижда. В старите си никове тука си банвана за псувни и какво ли не. Ясна си ми отдавна що за характер и темперамент си, това е вярно.

Тук по-лесно ще задам въпросът. Вярно или невярно е горното твърдение. Вие като администратор може би сте наясно? Така, че ще ми е интересен отговорът ви.

Приятна вечер.

"- Като обикновен потребител на този форум, мога да споделя, че недоумявам защо искате да се изказвате по абсолютно всяка тема. Това създава излишен шум и според мен нивото на дискусията много често пада."

О, не. По доста теми не съм се изказал. Аз си знам мястото и въпреки, че съм доста ерудирана личност (магистър по философия, 7 езика, много задълбочени познания по психология и психопатология, създател на собствен психотерапевтичен метод и психотерапевтична практика, опит в 3 вестника; един от които личен; автор на предаване за философия на любовта(1999) както и на 4 екшън - филма; лингвистично откритие; преподавателска практика в чужбина вече 5-та година и пр.) В този смисъл не виждам като как ще падне нивото, при положение, че мога да внасям корекции, да допълвам, да оспорвам и да съм в час даже с хора, които имат 2-3 степени над моята (и, моля да се отчете факта, че не се занимавам префесионално с философия, а се "тормозя" с чуждоезиково обучение, но пак не съм изгубил "тренинг").
Всички тези поясняния правя с оглед на една по-обективна преценка на моята личност и участие тук. Съгласен съм, че споровете с Ваня проведени днес тотално опропастиха нивото на форума, за което и сам се разкритикувах (на нас-комунистите не ни е чужда самокритиката и не се срамуваме да си признаваме грешките веднага, както и да си споделяме реалното състояние - питай Турлаков или Ясен, те са ми колеги и ме знаят какъв човек съм и си оставам!). По другите теми, особено, ако Ваня не е вземала участие не мисля, че съм понижил нивото. В най-лошия случай съм се държал на СРЕДНОТО НИВО за темата.
И съвсем последно - това е един от малкото форуми, в които пиша много отговорно, искрено и с желание. Както днес бях писал съм готов даже членски внос да плащам, ако се учреди нещо такова, за да вървят нещата. В този ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН дух, в момента, в който над 50 % от редовните потребители/модератори решат, че не ме искат, аз и без банове ще си се оттегля, без никакви протести и с най-чисти, запазени чувства към народа тук.

На Ваня моля да не се обръща внимание на оплакванките до мене, понеже всички реакции, които е извадила от контекста и е пльоснала тука са породени от системното й в последно време заяждане, явяване в нетрезво състояния (за което и сама е споделяла, самопризнавала), а и освен това днес си позволява да ме заплашва.

Ето, от уважение към Видински заявявам, че повече с Ваня тука няма да комуникирам. Ако тя реши, че съм се изплашил или съм се скатал - да заповяда в някое по-незадължаващо място, примерно на лични съобщения или в някой от средно-популярните форуми и там вече ще може да си говорим по народному. Тук ми се иска да се държим на полуакадемично ниво, че хем да има ползва, хем и да се привличат повече читатели, за да вървят нещата духовно, и икономически.

изправен по... безбоксерки.

:) Личи си интелигентното мислене :) Харесва ми и литературната , и философската част от поста ти. Аз съм твърдо за съдържанието...Даже се сещам за едно откъсче от Сагатовски - казва как се е развивало философското мислене в ботаниката, в частност при гъбите - едно време са залагали повече на описание на формите, а по-късно разбират, че е по-важно рабирането на функционалността...И това нещо го усетих по-късно, когато заради погрешни избори на партньорки ЕСТЕТИЧНО се натъквах на абсолютна функционална пустота. Примерно имаше една, която, да речем, приличаше на фея, но нищо не функционираше. Труп да беше, сякаш щеше по-да се забележи някаква функция. Та мечтата й беше да намери Идеалния мъж = готвещ, перящ, чистещ, даващ пари и на нея, и на майка й (че те не искат сами да работят) и като я питах "А ти какво ще правиш?", тя отговори по Андоновистки /не се шегувам Андонов имаше един сегмент в лекция, където точно за подобен случай говореше/ рече:
-Аз не обичам да неща. Аз обичам да правя нищо!...

В този смисъл - съдържанието в най-широк смисъл и функционирането/проявата на градивни свойства е доста по-важно отколкото формата. Формата може да е някой негър или някой влах - всеки е надарен с равни възможности да овладее научността и философичността, след което да я преработва за нас от себе си. Даже и ще го илюстрирам с пример - колегата Турлаков ми пише нещо и след няколко минути получавам мейл и от една филипинка, обикновена начална педагожка, която на друг език и с по-нефилософски речник ми е писала СЪЩОТО СЪДЪРЖАНИЕ. Т.е. умното си е умно, независимо от формата. Затова и вече спрях да деля в съзнанието си хората на народности. (Едно време страдах от шовинистически предразсъдъци, за което съжалявам!)