Topic: Самият Рафаел също е философ :)

Париж и Берлин зоват към активност на eвроизборите
Екслюбовник на Карла Бруни съветва Саркози
Френският президент и Ангела Меркел най-влиятелни в ЕС
31 Май, 2009

Снимка: ИнтернетКарла Бруни и Рафаел Ентовен имат 7-годишен син.

Бившият любовник на сегашната френска първа дама Карла Бруни - Рафаел Ентовен, който е и баща на 7-годишния син на Бруни - Орелиен, е един от неофициалните съветници на президента Никола Саркози и гостувал често на частни вечери, организирани от държавния глава в Елисейския дворец, пише британският в. “Таймс”.

На тези вечери Саркози изслушвал мнението по наболели политически въпроси на гостите си, независимо дали били от десницата или пък от левицата, както е случаят с Ентовен. Ентовен, който е на 34 години, започна връзка с Бруни, когато тя бе приятелка на баща му, философа Жан-Пол Ентовен, припомня британското издание. Самият Рафаел също е философ и дълги години бил член на френската Социалистическа партия. Неотдавна той захвърлил партийната си книжка, защото бил недоволен от вътрешнопартийните ежби.

http://www.monitor.bg/article?id=200703

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.

www.sofiafilm.com

Re: Самият Рафаел също е философ :)

В жълтите вестници винаги е имало много философия :)

Re: Самият Рафаел също е философ :)

Браво на Рафаел.
Недостатък е, че от това не следва, че Саркози, обаче е философ.
Карла би трябвало да е щастлива.
Но си мисля пак за Саркози... нито е обичан, нито е щастлив, явно не е лесно да си президент на Франция. Не можеш явно да имаш всичко... щото ще е някак нечестно.

във връзка с темата, мисля че се очертава като "известни имена, които са И философи"
онзи ден (на рождения си ден, интересно съвпадение, при положение, че отдавна не съм гледала телевизия, а и този канал - discovery World- за първи път го виждам, казаха ми, че само с цифровите го предлагали) гледах един филм за Клеопатра. Сюжета се върти около това, че тя всъщност не се е самоубила.
Потомка на Птоломеите (и това не го знаех), много умна, и по-интересното... оцеляла, за да стане царица, тъй като по онова време много било модерно да се пие отрова и да убиваш, за да не те убият. От определени изследвания и проучвания, има и съмнения, че В Клеопатра се е била въплатила богинята Изида. И си мислех .... Клеопатра дали е била философ? :)
И примерно нейния живот "по-жълт" ли е от тоя на Карла Бруни?

[b]I would like to express my sincere respect to You[/b]