Topic: Кирилица във форума

Бих искал да попитам модераторите, дали техни4ески е възможно да се интегрира кирилизатора КРЕДОР във форума (по примера на един друг БГ форум, www.bmwpower-bg.net). Струва ми се, 4е това зна4ително ще улесни проблемите с кирилицата особено когато юзърите не са на собственото си РС и там няма тяхната кирилица; също и в слу4аите, когато не са в БГ и там грам няма кирилица. Аз от време на време опитвах да ползвам кредора на БМВ форума за да превеждам постинги за проектория но не е особено удобно. ТХ предварително!

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.

www.sofiafilm.com

Re: Кирилица във форума

Ами... дал си адрес на форум за някакви автомобили ;Р, който изисква регистрация. Затова не мога да видя какво точно имаш предвид.
Но зная каква е идеята, виждал съм такива неща. По принцип може да се направи нещо - ще проуча.

П.П.: Много ми е странно... Защо използваш четворки и шестици за букви, след като така и така пишеш на кирилица?...
Странно ми е и друго, че е възможно да няма кирилица на запад от тези земи във времена, когато ако нещо не е в уникод не си струва да се използва. Но вярвам, че е така и това създава трудности ;(

Ок, ще потърсим решения ;)

Да, изисква регистрация, извинявай, това е на4ина да се види КРЕДОР-а, когато постваш. οна4е ползвам 4ки и 6ци по навик, твърде дълго писах по този на4ин и сега отнема време да се върна към традиционния запис. За РС-тата на запад - на пове4ето РС-та извън БГ на които съм работил нямаше грам кирилица. В редките слу4аи, когато има е БДС а не фонетика а от БДС полу4авам обриви. Всъщност имах предвид преди вси4ко да обсъдим дали има нужда от подобен кирилизатор, ако се окаже 4е касае само един - двама може би наистина няма смисъл.

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.

www.sofiafilm.com

По принцип не е лоша идеята на fphgrb01!
οначе аз имах същия проблем в момента с кирилицата в чужбина. Но това е само от мързел! Става дума, че кирилица има на всеки нормален компютър. Проблемът е ако ползваш интернет-клуб, защото всеки път трябва да правиш всичко наново и то ако ти разрешат.
Според мен обаче мързелът не трябва да се подкрепя и аз сега давам пример като инсталирах БДС-то на този DELL (millenium edition).

5 (edited by fphgrb01 04.05.2005г. 00:56:28)

Васко даде един от аргументите, които на мен (от опит) ми се струват сериозни, именно οнтернет клубовете. В Дубровник и Риека бях принуден да ползвам такива РС-та и не е никак удобно с кирилицата. Когато успявах да преодолея мързела :) отивах в БМВ форума, пишех постинга като ползвах тамошния КРЕДОР и след това го пействах в проектория форума. Хрумна ми, 4е ако не е особено сложно би било доста удобно за всеки юзър, който за момента няма достъп до РС с неговия тип кирилица. Друг аргумент оба4е е, 4е до много от РС-тата, които са в 4ужбина и не са клубни а са академи4ни, юзърите нямат права за да инсталират каквото и да било, вклю4ително кирилизиращи програми или добавяне на Фонетика от самия Уиндоус. Аз имах слу4аи, когато успявах да излъжа местните рестрикции но 4естно казано въобще не ми се занимава с това, още пове4е, 4е всеки следващ път се седи на разли4но РС; горе-долу това са съображенията. Лили, ти как се справяш?

http://kredor.com/?kbbg

www.sofiafilm.com

Ето адреса, на който КРЕДОР може да се ползва за директна транслитерация на текст, писан на латиница:

http://lat2bg.kredor.com