Topic: Важно послание:

Реших да се завърна поради 3 основни причини:

1. Липсвам на някои хора. Един ме е определил като мъдър и осведомен, друг като пишещ-разбрано, трети като ..., да не изброявам. Благодаря на тези, на които съм им липсвал!

2. Един вътрешен дълг към някои теми, особено идеалистическите, които имат за мен ПОДКАНЯЩ ХАРАКТЕР (психологически термин)

3. Здравословно - като ангажиран-социално, особено към колегите-философи, призовавам ги да си направят две много важни изследвания в очен кабинет - ОЧНО НАЛЯГАНЕ и ПЕРИФЕРИЯ. За незапознатите - с тях се установява дали не е започнала глаукома (болест, от която НЕУСЕТНО се ослепява, понеже количествените натрупвания са бавни, а мярата се достига неусетно) Преди няколко дена ми откриха разширени слепи петна и сега продължавам с изследванията да се види дали е начална глаукома или е някой възпален нерв... ЗАТОВА МОЛЯ ВСИЧКИ, ОСОБЕНО ТЕЗИ НАД 30 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ТУК да си направят тези 2 изследвания, профилактично, за да могат навреме да установят неусетното ослепяване, което зачестява в днешно време.
Иначе, ако сме кьорави как ще се четем? (Риторично питане)

Изследванията са безполезнени и не отнемат повече от час, взети заедно.
Даже и на един човек да съм спасил зрението, ще е от полза.

И сега да се заемем за работа по наболелите за научно-диалектико-материалистическа гледна точка темички...

Re: Важно послание:

Добре дошъл :):):)

За съжаление ще трябва да прекъсна ентусиазма ви.

Благодаря на Юнуз.

трито за простотии

Дъщеря ми влезна да учи философия по моя инициативност.И през тези последни 3 години откакто съм ви гледал форума най-много ме вдъхновиха разбраните и наистина пропити и в ежедневието си философи като Ясен, Далай татар, Хераклит и едно момиче, което все го банивате. Почти всички останали правите прехвърляне от пусто в празно или пишете нещата с толкова много чуждици(думи,които имат български еквиваленти), че отвращавате народа от специалността си и го карате да се радва,когато Бойко Борисов иска да разкара цялата ви измет на боклука!!!!!!!

6 (edited by Kons 25.04.2010г. 12:48:51)

iztrito

Конс, не ми допада начина на постването ви и затова ви трия малко. Ако искате да пишете във форума бъдете толерантен и избягвайте национализми. Трие ви Борис (българин с баба немкиня).

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.

www.sofiafilm.com

8 (edited by Хераклит 28.04.2010г. 17:51:41)

А! По-горе открих и своето име - на лицето ми се изписа извинителна и скромна усмивка... скромна, но трогателна. Философията е като шампанското: вкус, наслада, опиянение, винаги определима, но никога не може да се разгадае тайната докрай. Стои си в магични 'бъчви', отлежава от древността и във вечността. Ние не сме самата течност, по-точно частици или капчици от течността, ние сме мехурчетата на шампанското. Кратък, мигновен и сияещ ЕФЕКТ от шампанското - ние, по същия начин както и много други заинтересовани хора, живяли кратките си дни във вечността на този духовен континиум преди нас и... нататък след нас. Това е много вълнуващо, да наблюдаваш мигновените просвятвания, искрите в безкрайното течение на континиума.

А за дъщеря Ви - моите най-искрени поздравления.

(С добри слушалки: YouTube Pink Floyd Echoes)

< По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта е твърде висока и се проваляме,
а че е твърде ниска и я постигаме. >
YouTube: < Pink Floyd Cluster One >

Поздравления...а има ли философът материална независимост? А може би не му трябва?