Topic: Важно послание:
Реших да се завърна поради 3 основни причини:
1. Липсвам на някои хора. Един ме е определил като мъдър и осведомен, друг като пишещ-разбрано, трети като ..., да не изброявам. Благодаря на тези, на които съм им липсвал!
2. Един вътрешен дълг към някои теми, особено идеалистическите, които имат за мен ПОДКАНЯЩ ХАРАКТЕР (психологически термин)
3. Здравословно - като ангажиран-социално, особено към колегите-философи, призовавам ги да си направят две много важни изследвания в очен кабинет - ОЧНО НАЛЯГАНЕ и ПЕРИФЕРИЯ. За незапознатите - с тях се установява дали не е започнала глаукома (болест, от която НЕУСЕТНО се ослепява, понеже количествените натрупвания са бавни, а мярата се достига неусетно) Преди няколко дена ми откриха разширени слепи петна и сега продължавам с изследванията да се види дали е начална глаукома или е някой възпален нерв... ЗАТОВА МОЛЯ ВСИЧКИ, ОСОБЕНО ТЕЗИ НАД 30 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ТУК да си направят тези 2 изследвания, профилактично, за да могат навреме да установят неусетното ослепяване, което зачестява в днешно време.
Иначе, ако сме кьорави как ще се четем? (Риторично питане)
Изследванията са безполезнени и не отнемат повече от час, взети заедно.
Даже и на един човек да съм спасил зрението, ще е от полза.
И сега да се заемем за работа по наболелите за научно-диалектико-материалистическа гледна точка темички...