Благодаря за пояснението. Мисля че интуицията ми е развита до там, за да се сетя, че Анскъмб с предното си класиране е впечатляваща, не заради това, че е ученичка някому. Но остава въпросът какви са толкова тези критерии на профи философската общност, за да ме убедят да прочета ученичката? Възможно ли е, например участниците в тази общност поради някакви причини, но най-вече предубеденост да не са чели въобще Хана Аренд? И понеже покрай доклади за Витгенщайн се е налагало да почетат и Анскъмб да са по-запознати и да са я класирали. А иначе Хайдегер да им е бил достатъчен, за да се впечатлят или да прочетат нещо си от Хана Аренд- още повече за любовта в творчеството на Св. Августин. Или за така омразния тоталитаризъм, за който всеки има мнение, винаги може да е тема на дискусия, но все още съществува в поне 70% от държавите в света (обичам примера с Китай).
Отделна тема за плагиатството не ми се отваря, защото кражбата на идеи не ми е от интересните теми. Но иначего свързах и приложих статията поради няколко причини:
1. Самочувствието на човек от определена общност, независимо, че е журналистическата, който претендира да познава определено творчество, автори и произведения. И неговото откровено неадекватно отношение към популярни произведения и автори, заради едната сензация и усещане за значимост.
2. Познаването (дали прочетено, чуто, изследвано, цитирано) на едно произведение и автор, доста често е свързано с необяснимата за мен човешка елементарност и неразбиране на неща като : как се е сетил за това? Аз колко книги трябваше да прочета, петдесет години да живея, а някакъв недорасляк или недораслячка сяда и ми пише романи, философски книги, статии, телевизионни предавания...о, НЕ! всъщност О, ДА! по-напред е в класацията от Анджелина Джоли.
3. Критерият една класация да е разбираема и приемлива все още остава неясен, ако подобни професионалисти участват и във философските класации.
Въпрос: Ако взема цитат от Хайдегер и го интерпретирам в мой стил, това плагиатство ли е? И честно ли е аз да съм в една класация утре с него и той да е по-назад в нея?(като ученичка на ... )