sycophant wrote:Шопенхауер, намирам тези стихотворения за много интересни. Формално се доближават до стила на детските книги, а съдържанието е като изтръгнато направо от сърцето на дементирал, пиян, възрастен мъж. а. Умишлено казвам "от сърцето", защото друг орган не ги е преработил; това е направено очевидно. б. Този човек получава съприкосновение с букви само защото в столицата има разлепени плакати. Да създадеш такъв човек е рядко умение.
Допада ми, че правиш разлика между жените и смъртта. Вероятно защото те са много, а тя е само една. Все пак: моето предположение е, че в следващите серии от творчество ще намериш важната връзка между двете. Жените си затварят очите, защото не искат да гледат как става живот.
Мога да разбера защо всички те харесват. Написаното от теб е отличен пример за клинично изкуство.
Не знам дали е уместно, но имам два въпроса. Ти на колко години си? Кой е нашият свят?
очеВАДНО си от женски пол:)))))а как изглеждаш визуално,само предполагам,но ще се вьздьржа да споделя ,че не искам никой да обиждам ;)на 37 сьм,но не ми личат,което ме навежда на мисьлта,какьв голям пропуск си направила като си пропуснала думата "инфантилен" в горния си пост.а кой е нашия свят-не знам и никой не знае.стотици години халабалистики от интимилигенти са избьлвани по вьпроса и няма сносен отговор все още.любимата ми рок група рибла чорба,в една своя песен има следния абзац "имам свой мальк свят и около него-тухлена ограда" - като виждам огромната и тьжна истина в тези няколко думи не си правя труда да се замислям повече,ЗАЩОТО:за дементирал,инфантилен(поправям пропуска),пиян,вьзрастен мьж,какьвто много правилно се ориентира сьм аз,сьществуват сьвсем други ценности от това да тьрси отговор на студентски вьпросчета от сорта на "кой е нашия свят" ;)ценностната система на вьпросния горепосочен дегенерат включва мизерни,скучни и сьвсем ненаучни терзания от сорта на любовта кьм детето му,изгубените любови в живота му па вземи даже и проблеми с автомобила:)))))именно в тези битовизми се крие според мен истината за НАШοЯ свят.има една категория от хора(за сьжаление-болшинство),които никога нищо не са сьздали-не са се и опитали,но сьвсем успешно(понеже са прочели по някоя детска-хихи книжка)умеят да критикуват наляво и на дясно и да раздават диагнози.подсьзнателно те разбират това,но на ниво сьзнание-отхвьрлят своята незначителност и поради това някак си гледат на друг да си го изкарат.огледайте се наоколо-ще ги забележите навсякьде!като трьгнем от мартин карбовски(хаха) и стигнем до бабичката в автобуса,която прави скандали и забележки на некой младеж:)))живота на тези хора сьс себе си е жива мька и ако не си вдигнат адреналина,чрез някоя свада поне ведньж на ден е крайно скучен и не за завиждане.такива хора са напр-дебела и грозна жена,мьж,дето все са го били като ученик и пр комплексари.най лошото е,че такива хора живеят доста дьлго и сьздават завидно потомство,което унаследява сьщите гени и продьлжава щафетата:)))ето една от неприятните особености на "нашия свят".сигурен сьм,че пияните,отчаяни дегенерати като борис виан,ван гог,салвадор дали,шарл бодлер,артур рембо,пол верлен,хемингуей,джими хендрикс,ярослав хашек,джим морисьн,сид вишьс и пр многократно и СЬЩО(хихи) са се сбльсквали с тези хора,за които говорех по нагоре.:))))сьвсем прав е бил и ян хус на кладата с прословутото си “о,санкуе симлицитас”
в заключение:да,гордея се с “клиничното “ си изкувство,гордея се с вьзгледите си,вьпреки,че са неприятни,гордея се с изводите до които сьм стигнал в живота си-вьпреки,че и те са крайно неприятни))))не се гордея само,че сьм на 37,но за сьжаление е необратим процеса-за сметка на това се гордея с детето си,да е живо и здраво)))))нашия свят е такьв,какьвто си го направим.отвратителното в случая е,че това е една утопия-демек никога не можем да го направим такьв,какьвто искаме,защото или някой ни пречи,или ако никой не ни пречи-сами намираме начин да си пречим))))))вземете за пример колко разбити семейства,колко пияници по улиците и “колко мька има на този свят,Господи”(цитирам) и колко хора има,дето аконякой вече не ги е сьсипал-сами се сьсипват.
Не знам дали добре преразказах това,което исках,не тьрся и разбиране от никой-просто сьм в добро настроение )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
пс-забравих да спомена,че при мен,колкото и клиширано да звучи,нещата наистина идват от СЬРЦЕТО,защото сьм доста импулсивен. а оня-ДРУГοЯ орган,през който да преминат.......не знам-зависи за кой точно ОРГАН говорим:)))))че,ако е тоя,кьде си мисля...бая оттам ПРЕМοНАВА-ама не е мозьк :)))))))))))))))))))))))))))))
пс2-ех,че ми е накьсана днес мисьлта:)не,не си ги затварят заради това очите:)заради ДРУГО е,ама с повече практика може и да се стигне до правилен извод..че тоя-не искали да видят живота толкова глупаво звичи,че неам думи за коментар :))))
кое си требе,оно че буде....