Re: Нашият свят е най-лош от всички възможни светове

casiopeq wrote:

А Батай си го четете на дъщеря си, вечер, току виж разбрала всичко и отведнъж!

хехехе, ми четох и аз бланшо миналата седмица, никакви проблеми нямаше с разбирането, та един батай ли ше и се опъне :)))))))))))

децата са изключително интелигентни, изумително е как по-късно в училищата ги повреждаме с неадекватно образование :)))))))

нема нищо лошо в словесните разстройства дет идват направо от сърцето

както казва гореспоменатия дедо батай, битието не може да бъде разбрано извън неговите страсти

отде се появяват тея страсти обаче, и дали се настаняват в сърцето или в жлъчката или в лимбичната система, това се питаме ние като човеци, хомо любопитикус :)))))))

аз сега например любопитно се запитвам, защо всъщност на отворкото и графоманката не им е достатъчно да си отглеждат децата и да се гордеят с тях, каква страст ги кара да дрискат безсмислици по философските форуми, да учат философите как да филососфстват, докторите как да лекуват пациените си, художниците как да рисуват :))))))))

Много благодаря за дългия отговор. Пак не разбрах кой е светът, за собствен свят ли става дума? Нищо, предполагам няма значение, а за годините питах, за да не се окаже, например, че Ш е малък и това е случайно. Аз похвалих умението, вие сте го прочели като укор. οскам да обясня. Много ми е интересно как хората оформят характерите си. Някак ми е неудобно да питам когото и да било наоколо, така и реших да се пробвам тук. Например доста е странно как някои си имат очертания, веднага се разпознават, други си нямат. Една част успяват да си направят свят, той може съвсем спокойно да включва и реалност, може и да се движи между различни "светове".  За едните може да се каже много, т.е. ако някой пита за тях, разказът е дълъг, за другите почти няма какво. Не говоря за безличие, а за това как някак си от някои стават "сполучливи човешки същества", със свят, плътност или живина. Много ми е чудно как се получава. "Характер", "очертания", "свят" са само указания, не термини. Не знам за "най-лош от всички възможни", не разбрах какво общо има "най-лош" с възпроизвеждането, срането и забравих последното, както и как се отнасят към света, ако изобщо.

Do you have the talent to be happy; then on no account waste it here.

34 (edited by шопенхауер 26.11.2008г. 22:02:37)

stranger wrote:

защо всъщност на отворкото и графоманката не им е достатъчно да си отглеждат децата и да се гордеят с тях, каква страст ги кара да дрискат безсмислици по философските форуми, да учат философите как да филососфстват, докторите как да лекуват пациените си, художниците как да рисуват :))))))))

забележете, драги приятели и сьфорумници ,величието и аксиомата на ДОКАЗАТЕЛСТВОТО,за което Ви говорех по горе:))))))))))на нещо подобно се надявах,но не знаех,че с пьлна сила опитно мишле ще реагира-не знаех даже и че баш странджьлера ще ми свьрши нужната работа-нима не забелязвате бабичката в автобуса или мартин карбовски в злобата и отчаянието на горкото дебело, пренебрегнато, грозно и поругано момиче, дрьзнало  да изкаже тези "философски" слова :)))))лелеее, колко сьм добьр-работя и с ДОКАЗАТЕЛСТВА даже :))))току ще се поинтересувах по мои си канали(;)) и разбрах,че стрейнджьра била Хамириканка:)скоро баща ми беше там,имам приятел,който живя 5 гидини..и двамата ми обясниха, колко дебели, грозни и подтиснати са хората там-на 90%ето още едно доказателство за моята теория.за случайния посетител, мей би (евала ,дедо ники за това как ги скастри тия οНГЛοШговорещите,бьлгарски ФοЛОСФο),ше земе да се стори,че язе-от шоплуко говорещио,нещо се стегам,палим и заяждам!!!!нема такова нещо-язе САМО коментирам и защитавам себе си.и защитавам каузата на философската теория за "малкия свят" в който живеем.секо стадо си има мршата и секи безработен мозьк е игрище за девола-как казваше един покоен и може би все още жив бай οван:)не се впрягайте, приятели и сьфорумници-енергийните вампири са навсякьде-ТЕ дебнат и живеят от вашия живот...няма мноо внимание да им обрьщаме и те ще се разкарат незнайно кьде.не знам,коя е графоманката,но сьс сигурност АЗ сьм ОТВОРКОТО-би май гест-(евала,чич Ники,яко си им го каза ;))общото м/у нас е,че си обичаме децата и те са ни всичко, не ГЬЗА Нο и мазните кифли и баници,рано сутрин,кой консумираме-НЕКОЙ ;)или макдоналдс,големио му МАК,де прилича на(по разкази знам) курешка.или хали бибулитата тук/таме по форумите.
в заключение:1.да не се ебават смешници с мен,че още по смешни ще ги направя
и                     2.да не се ебават с мен дебели Хамириканки,от(пфууу-бьлгарски произход-негде червен брег)
не,че има против червен бряг-яко е там-имам против Хамериканките от местности като червен бряг ;) :))))))
                     3.ей на сега-взех,та разбрах,че некой имат и детенца Хамириканчета.язьк за горките изгубени души- знае ли "благодаря"? на български?не знае-горкото!!!от такива майки треба да Гο пазим,наште-БЬЛГАРСКο деца.децата-у Хамерика-майките- у Червен брег,дето им е мястото ;)
пс-па колко стренджьр/ки са ми минали през....стренджьро-шопски...ма тази явно не е претьрпела ПРЕРАБОТКА :)
пс-психопант е пич ;)

кое си требе,оно че буде....

ахахаха, супер :))))))

и кво сега, таман да си помислиш че ше съм ти съюзник срещу сухите философи, а то кво се оказа :)))))))

не му е тук мястото, но да попитам пак админите: може ли да отворят един раздел разговорка, да се оттича там поне част от спама?

Ш, може би е редно да си по-внимателен с думите към жените, малките градове, децата. Вероятно ще е добре да отделиш време и на правописа си. "Американка" се пише без "Х" и с "е", а градчето, което споменаваш, се изписва "Червен бряг". Казвам го, защото е в противоречие с типажа ти, жалко. Не познавам философи, но от тези, които четохме в университета, не забелязах някой да е сух. Всъщност няма да се намесвам повече, може би и въпросът ми не влиза в темата.

ами един толкова лош свят трябва непременно да е пълен със злодеи, разни баби, американки, парижанки, марсианки :)))))))

кой иначе ше е виновен за собствените ни провали :)))))

Да, добре, но нали от сърцето на Шопенхауер извира не друго, а стихотворения. Тогава не мога да разбера защо допуска думи, които могат и да наскърбят.

39 (edited by stranger 27.11.2008г. 00:00:48)

невалидиран творец :)

търси валидация във форумите чрез отрицание на валидациите :))))

тва е начинание оксиморонично и доста стресиращо, отразява се зле на нервите :)

Ако е така, той прави нещо добре познато -- самоутвърждава се, изтиквайки встрани едно, често произволно, друго. Но дали тайната му отпада. Това е много интересно; светът е лош, ти искаш да не е, може би, но го преутвърждаваш само като лош, от време на време с някои нередности в речта/писането, рими например. Разбира се, лошият свят оцветява и тях, но формата им остава.

А! Че защо Шопенхауер да бъде внимателен с думите?
Според мен е хубаво да се напомня на провинциалистите за провинциалния им манталитет. На това може да се гледа като на препоръчителна профилактика, в противен случай на 'чуждо' място често изпадат във фази, има опасност да станат недружелюбни, мнителни, заядливи, сприхави. Липсва им поетичност и финес и по правило са прикрити натури, гледат да не кажат нищо съдържателно, някак да минат без да оставят следи и най-ужасното, което не могат да преживеят е да не би случайно с присъствието си да не изтече нещо позитивно и да доставят удоволствие.
Затова чета например с наслада постовете на fphgrb01 - рядко някой от чужбина споделя съдържателност и едновременно забавлява.
Особено застрашени са 'препраните през 3 води' - онези, минали първо през София и преди да завърши етапът на цивилизоване, преселили се в по-високо развити страни. Рядко може да чуеш нещо готино, френдли. Гласовете от далеч повече звучат като напънато мучене на теле, което не знае защо се намира в клетката, не разбира и света отвън... просто мучи с надеждата да го чуят някъде в родината. (Това са собствени наблюдения).
Кефи ме Шопенхауер.

< По-голямата опасност за мнозина от нас не е, че целта е твърде висока и се проваляме,
а че е твърде ниска и я постигаме. >
YouTube: < Pink Floyd Cluster One >

хм, това е интересно

значи ние, софиянците, мразим провинциалистите, защото са ни под нивото

обаче мразим и парижаните и американците, защото са ни над нивото

и като отидем в париж, се държат с нас като с провинциалисти, пфууууу, не ни признават, мизерниците

ахахаххааааа

и по форумите същата работа, не ни харесват стихотворенията и постовете :)))))))

гадове недни :)))))))))

тва между другото е типична българска черта, презираме тези, които са под нас, завиждаме на тези, които са над нас

ми какво ни остава, да си намерим компания, дет да ни е точно на нивото

нито прекалено интелигентни, нито съвсем глупави, а просто стандартни български полуинтелигенти, които като нас да ръсат клишета

Тогава какво става със света? Той си остава най-лош, лошото се преразказва непрекъснато?

светът напоследък наистина става по-лош

цинизъм, егоизъм, завист, злоба