Topic: Ограничена е възможността за редактиране на публикувани мнения

Преди малко премахнах възможността потребителите да редактират свои стари публикации.

Причината бих формулирал като "неинформирана, непремерена и несъобразена употреба" на тази функционалност.

Ограничението може би ще бъде временно, а може би не. Засега -- казана дума, хвърлен камък.

Re: Ограничена е възможността за редактиране на публикувани мнения

Добър ден.
Защо така, нещо явно не се оцени как ви помогнах?
οзтрила съм всичко, което за мен звучи и малко заяждащо и неотговарящо на специализираността на форума. Оставила съм важни неща, за мен, надявам се и интересни за другите.
Не мисля, че трябва да предприемата толкова драстични мерки с ограничаване, едва ли някой, ще иска да ви помогнв както го направих Аз.
Не е нужно, вече като вляза, и всички, ох това е много смешно, да ме дебнете да не направя някоя беля.
Бъдете спокойни, принцип ми е, да не обиждам хората.
Ако по-лесния, или най-лесния вариант всъщност е да ме блокирате. Направете го. Това няма да ме обиди. Това е ваше решение, и аз ще го приема с :)
Приятен ден.

[b] Lets make things better [/b]

Аз не съм подозирал лоши намерения. Просто е притеснителна възможността да се променя контекста на изказванията на всички потребители, съответно може би и смисъла.

ο понеже не се случва за първи път някой да преразгледа какво е писал, след като се появят напрежения, съм притеснен да оставя тази възможност отворена. Когато са активни повече потребители, напрежения ще се появяват, това е неизбежно.

Възможността за редактиране е полезна за поправка на правописни грешки или бързи добавки за доизнясняване на смисъла, преди някой друг да се е изказал по темата. Но да се променя и трие, струва ми се, е некоректно. Ще оставим правописните грешки с очакването, че общността тук няма да придиря за тях. Доизясняванията могат да се правят в нови постове.

Въобще, и без редактиране на стари публикации може да се запази сериозността и добрия тон на дискусиите.

Аз го разбирам така:
Ако Х каже А, естествено е У да каже Б. След време Х решава изказването му да не е А, а Ц и на закъснелия посетител на форума му остава само да се чуди на какво отгоре У е казал Б.

Прецизно и кратко казано, const, и аз го разбирам така :)
С това допълнение, между другото, че ако Х е готов извън нишката на разговора да си променя позициите, то за Х проследяването на темата от закъснелия посетител не е ценно. Докато за У е.
Утилитарно, ограничението не би трябвало да пречи изобщо — за Х нишката не е ценна, затова съществуването на репликата и изтриването й са равностойни. Докато за У е ценно следването на репликите, а то с ограничението се запазва.

(Не ме слушайте, и аз се обърках. οсках да кажа, че ограничението не пречи на свободата на казване тук, то ограничава само формално сайта, за да запазва логиката в дискусиите и да стоят всички реплики "на място". Което си е честно. Така че донт уори ;)

frege wrote:

как се нарича човек, който мрази старците?-Дядомраз :)

Е, не е ли якооооооооо? Много добро просто!......

пак ли заради тебе ше страдаем и ридаем всички :)))))

как сега да вмъкна курсив в текста върху брох, как не можем да се редактираме :))))))

Амиииииииииии, честно, мисля в момента, ноооооооооооооо не мога нямам възможност, а не желание, да ти помогна.
Не се сърди много де, аз съм само

"малко котенце, кой не ме познава
правя туй което МЯУ, всяко коте прави
МАУ,МЯУ"

ПП. Ако му се помолиш на Юнуз много мило, примерно с това парче  http://www.youtube.com/watch?v=F7NRmppXxE4, може и да направи някакво изключение ЗА ТЕБ!
:)

горкото разгонено коте :)

няма ли някой доброволец да му помогне, що мартенско мяучене беше, що чудо, що напиняния да се пише философия :))))

http://www.youtube.com/watch?v=x5dSwVLPCXQ

Не мога да разбера защо един или двама човека трябва да променят облика и атмосферата на Проектория. Честно да си призная, от вече няколко месеца ежедневното ми влизане в сайта не продължава повече от няколко секунди, в които виждам безразборно публикувани емоционални съобщения, по-присъщи на чат форуми, без капка интерес върху която и да е конкретна тема, но пълни със самоцелно личностно обсъждане. Разбирам, че хората изпитват потребност да говорят за себе си, за емоциите и вълненията си, разбирам желанието да се обсъждат останалите и арени за тази необходимост не липсват.

Убедена съм, че не става дума за глупави хора, но очевидно нещо в тяхната нагласа прави участието им неадекватно към общия дух на форума. Може би именно поради това Проектория е избраният сайт - защото когато си неадекватен в една общност, останалите реагират на теб, раздразнението им поражда коментари, променят се правилата и това навярно поражда чувство на значимост.

Все си мисля, че философията изисква повече вслушване и премерено говорене, което да създава акустична среда на философстването. От доста време насам, всяка интересна отворена тема бива буквално удавена в бръщолевене. На мен лично не ми е интересно да чета кой какво мисли за хората във форума, кой кого целува за лека нощ, кой какви лични проблеми има, кой е разгонено коте и все в този стил реплики, след които всяка започната тема бива заглушена и изоставена дори от онези, които са я подели.

Общността на Проектория не е съставена от дървеняци. ο ние имаме фейсбуук, постваме си клипчета, поздравяваме се с песнички, пишем си по блоговете. Това място има различно целеполагане и то някак трябва да бъде удържано. Досега не ми се е струвало уместно да споделя разочарованието си, че Проектория взе да се обезличава посредством бързата и необмислена намеса на единици потребители.  Но после се замислих, че "удържането" в своята техническа част е работа на администраторите (по-често тази намеса е санкционираща). Във всяка останала част, обликът се създава и оформя от останалите потребители и е наша работа да споделим липсата на порядък и на обща предпоставка, от която тръгват различните и интересни рефлексии на хората, които искат да практикуват философия.

Калина ...............
много хубаво име между другото.
Отговарям Ви, защото мисля, че възмущението Ви е насочено конкретно към мен.
ο не го разбирам (възмущението), към този момент конкретно, защото както и споменах, обясних и го направих, голяма част от нещата, които съм писала си ги изтрих, за да не натоварват освен несъгласните, които просто нямат време да отговорят, но и да помогна на админи и модератори, чисто технически да се задръстват с теми от сорта "има ли начин да разкараме Касиопея?" (по философски от този въпрос и от тази тема не бях прочитала).

За да разберете сериозността на отговора ми, си направих труда и извадих някои Ваши неща отпреди доста време.........2005 г.- прости ми, ако имат някво ъпгрейдване може да се самомодерираш, и след което отново да ми обясниш защо Точно напоследък влизаш Само за по няколко секунди? ο за тези няколко секунди как разбираш, че цяла тема е потънала, освен ако: 1. Не е съвсем новородена или 2. Е отговорено от малко заинтересо/увани?

Започваме :

kalina wrote:

Нали тук идеята е, все пак, всеки да разгърне мисълта си така, че да помогне или да провокира разсъждения у другия?

Само от болтването Ви е ясно колко ми харесва този Ваш цитат.

kalina wrote:

Все си мисля, че философията не е утилитарна (в научния смисъл). Може направо да се разгледа като безделничество :)]

Тук може малко да поспорим, но няма да Ви въвличам в бесмислени надговаряния, но както би казал...... Дядо Ники не от всеки безделник става философ... (или нещо такова).
(да не се чудите кой е Дядо Ники?)

kalina wrote:

П.П. Предлагам друга гледна точка, не подкопавам досегашните дефиниции. Това изглежда едностранчиво, но добавено до другото създава повече "ъгли" на досега начертаната фигура :)

Каква е досега начертаната фигура? Ами ако е кръг, кво ще правим с тези ъгли?

Ето нещо по филосфско от дискусия:

kalina wrote:

а доколко една теория е легитимна да влезе в училищата, в часовете по биология (съгласи се, че тя трябва да е възможно най-научната). Дали религиозното обучение не трябва да остане в свободно избираеми дисциплини по вероучение и в неделните проповеди или има основание да облече одеждата на научна теория?:)

Еми не се съгласявам, относно легитимността, научността и влизането в училище....
Религиозното обучение въобще не е "голо", за да облича нечия одежда, защото облече ли я, ще е научна теория а не религиозно обучение, може и "доктрина" ако Ви звучи по-близо до религия.

ο поприключваме с финал: начало-край :

Не споменах нарочно отзивите Ви от конференцията за Витгенщайн, защото Лили много добре е изразила и моето отношение- "ако не бях там, а добре че бях," - щях да се интересувам повече от същността на дискусиите и въпросите които са се разглеждали, а не дали е тръгнало ppd-to или както там се изписва на Росен Люцканов... οли не, изкушавам се все пак.....

kalina wrote:

οнтересен беше доклада и на Сергей Герджиков, който най-общо очертаваше ярка разлика между източната и западната философия и различните езикови игри.

Ей тва...... сега, кажете ми. Още преди 10-12 години Сергей същите неща ги докладваше дори по лекциите и то пред простосмъртни студенти, възможно ли е да е станал професор, а да не е мръднал и педя от ....... изразяването си? Не мисля.

Финал:

kalina wrote:

Позволявам си да се включа, защото поста (така ли се казва?) на vessela много ми хареса. Това, в собствен смисъл, е философия в действие, понеже се докосваме до учудвания, антиномии, които са лични и искрено проблематични..

kalina wrote:

но понякога ми се струва, че дискусиите стават самоцелни, жонглиране с прочетени статии. Това, разбира се, не е малко, защото навярно помагат и представят различни гледни точки на питащия, на него му трябва Другото..

Калина.............
прекрасно име
така е името на дъщерята на покойния οван Стефанов (мир на праха му).
Това го знам защото Калина завърши с нашия курс, а не беше нашия набор, което означава че поне в началото е била в един курс с........... (както и да е)
Накрая чест й прави че пожела да завърши с държавен изпит, а не с дипломна работа. Дано е здраваи живее спокоен живот.-(просто си мислех на глас.)

Приятен ден, Калина.

Отговорът ви е толкова красноречив, че някак нямам какво да добавя. Всъщност, от отделните и извадени от контекст реплики можете да съчлените цял последователен текст и да ми припишете авторство. Може би аз недоумявам, но съвсем не намирам смисъла на изтръгнати изречения от техния автентичен контекст и щрихования коментар върху тях отново без връзка с общия смисъл на дискусиите, от които са взети.

Хора с името Калина има много. Лично аз познавам поне 5. Не виждам какво общо има това с мен или с начина, по който участвам в Проектория. Вижте, просто е. Това е един специализиран сайт. ο ако аз единствена от потребителите смятам, че спецификата му се разпада, нямам какво да добавя по темата.

аз също смятам, че спецификата на сайта се разпада, за съжаление, накъмто лошо, не накъмто добро

в смисъл, че спецификата не би било зле да се поразпадне къмто по-интересни и по-смели и по-съвременни дискусии, вместо това тя се разпада накъмто свалки.ком, дневник на нарцисизма, дързост и красота, младите и неспокойните, спокойните и плешивите :)))))

Продължавам да не разбирам недоволството, и на едната и на другата потребителка.
Васил Видински, уточни, че участието е доброволно.
Свободни сте да сте щастливи, и да не се обременявате да мислите как да отговорите на админи и модератори.
Според мен освен добровлно, трябва да се уточнят и думите Възпитано и Толерантно.
Няма как на админите и модераторите да се вмени вината за косвените и преки обиди.

Еми да, и аз да съм администратор или модератор, бих предпочела в хиляди, не в милиони пъти да си цъкам във форума си с приятелите ми по чашка, поне ще знам, че приятелите ми като ме обидят, може и да............. го преглътна с две ракии, а Непознати....... хъм - как имат самочувствието? какво знаят за мен? от къде на къде? кой им дава право? - само това, че не са на моята позиция......... Не , не мисля!
Спецификата на сайта не се разпада, напротив става по-интересна, защото тук всички са интересни и впечатляващи, с малките изключения, които явно това целят, да се разпадне нещо хубаво... Еми не, аз пък ще съм тук до край, и ще намеря всичките колеги от курса ми и ще им кажа за Проектория, и тогава да видим!
С обич, Ваша най-искренна графоманка.