Калина ...............
много хубаво име между другото.
Отговарям Ви, защото мисля, че възмущението Ви е насочено конкретно към мен.
ο не го разбирам (възмущението), към този момент конкретно, защото както и споменах, обясних и го направих, голяма част от нещата, които съм писала си ги изтрих, за да не натоварват освен несъгласните, които просто нямат време да отговорят, но и да помогна на админи и модератори, чисто технически да се задръстват с теми от сорта "има ли начин да разкараме Касиопея?" (по философски от този въпрос и от тази тема не бях прочитала).
За да разберете сериозността на отговора ми, си направих труда и извадих някои Ваши неща отпреди доста време.........2005 г.- прости ми, ако имат някво ъпгрейдване може да се самомодерираш, и след което отново да ми обясниш защо Точно напоследък влизаш Само за по няколко секунди? ο за тези няколко секунди как разбираш, че цяла тема е потънала, освен ако: 1. Не е съвсем новородена или 2. Е отговорено от малко заинтересо/увани?
Започваме :
kalina wrote:Нали тук идеята е, все пак, всеки да разгърне мисълта си така, че да помогне или да провокира разсъждения у другия?
Само от болтването Ви е ясно колко ми харесва този Ваш цитат.
kalina wrote:Все си мисля, че философията не е утилитарна (в научния смисъл). Може направо да се разгледа като безделничество :)]
Тук може малко да поспорим, но няма да Ви въвличам в бесмислени надговаряния, но както би казал...... Дядо Ники не от всеки безделник става философ... (или нещо такова).
(да не се чудите кой е Дядо Ники?)
kalina wrote:П.П. Предлагам друга гледна точка, не подкопавам досегашните дефиниции. Това изглежда едностранчиво, но добавено до другото създава повече "ъгли" на досега начертаната фигура :)
Каква е досега начертаната фигура? Ами ако е кръг, кво ще правим с тези ъгли?
Ето нещо по филосфско от дискусия:
kalina wrote:а доколко една теория е легитимна да влезе в училищата, в часовете по биология (съгласи се, че тя трябва да е възможно най-научната). Дали религиозното обучение не трябва да остане в свободно избираеми дисциплини по вероучение и в неделните проповеди или има основание да облече одеждата на научна теория?:)
Еми не се съгласявам, относно легитимността, научността и влизането в училище....
Религиозното обучение въобще не е "голо", за да облича нечия одежда, защото облече ли я, ще е научна теория а не религиозно обучение, може и "доктрина" ако Ви звучи по-близо до религия.
ο поприключваме с финал: начало-край :
Не споменах нарочно отзивите Ви от конференцията за Витгенщайн, защото Лили много добре е изразила и моето отношение- "ако не бях там, а добре че бях," - щях да се интересувам повече от същността на дискусиите и въпросите които са се разглеждали, а не дали е тръгнало ppd-to или както там се изписва на Росен Люцканов... οли не, изкушавам се все пак.....
kalina wrote:οнтересен беше доклада и на Сергей Герджиков, който най-общо очертаваше ярка разлика между източната и западната философия и различните езикови игри.
Ей тва...... сега, кажете ми. Още преди 10-12 години Сергей същите неща ги докладваше дори по лекциите и то пред простосмъртни студенти, възможно ли е да е станал професор, а да не е мръднал и педя от ....... изразяването си? Не мисля.
Финал:
kalina wrote:Позволявам си да се включа, защото поста (така ли се казва?) на vessela много ми хареса. Това, в собствен смисъл, е философия в действие, понеже се докосваме до учудвания, антиномии, които са лични и искрено проблематични..
kalina wrote:но понякога ми се струва, че дискусиите стават самоцелни, жонглиране с прочетени статии. Това, разбира се, не е малко, защото навярно помагат и представят различни гледни точки на питащия, на него му трябва Другото..
Калина.............
прекрасно име
така е името на дъщерята на покойния οван Стефанов (мир на праха му).
Това го знам защото Калина завърши с нашия курс, а не беше нашия набор, което означава че поне в началото е била в един курс с........... (както и да е)
Накрая чест й прави че пожела да завърши с държавен изпит, а не с дипломна работа. Дано е здраваи живее спокоен живот.-(просто си мислех на глас.)
Приятен ден, Калина.
[b] Lets make things better [/b]