Topic: ВАЖНО

οскам да помоля за следното, независимо от това какви мерки срещу нефилософските писания тук ще се вземат, а такива ще се вземат, защото след десетки предупреждения, банове и не знам още какви неща резултат има нулев а това затруднява работата на форума и неговата функция да бъде философски форум. Моля, съвсем сериозно, за първи и последен път, да се спре с изкривяването на теми и разговори от философски в лични. Ако някой от юзърите има желание да обсъжда друг юзър публично или лично вярвам може да си отвори блог или личен форум и там да прави каквото му душа иска. Да ползва обаче за тази лична цел труда, искрените философски намерения и не напоследно време усилията и времето на администраторите е некоректно. Аз съм последния, който вярваше че това може да стане по естествен начин, чрез следване на собствено решение от разумен юзър, който може да контролира себе си и думите си. Е, сега не вярвам, just for the record. Тъй като на мен ми пука за философията и ако искам да обсъждам кретении мога да отида в парламента или в министерски съвет, смятам да направя каквото мога за да огранича нефилософските изблици на всеки юзър, който насилствено пренебрегва основната функция на форума. Съжалявам за тона но струва ми се подобен начин на комуникиране на намерения е единствения, който всъщност може да накара юзъри като Касио-Пагмелион-Люси да поразберат за какво става въпрос.
Very best,
Bobi

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.

www.sofiafilm.com

Re: ВАЖНО

Явно предния ми пост се възприе несериозно и заяждащо, за да се изтрие, ще го напиша супер сериозно по Темата с големи букви- Важно!

Борис, и всички останали, искам да разберете много Цветно нещо!
Да, Луда съм (нямам конкретна диагноза, но повторено ми няколко пъти, няма как да не съглася)!
НО, с моята  си "лудост" съм помогнала реално на много хора....... само за тези два дни са примерно три приятелки! Говорим си, разбираме се, весело ни е....
Но има едни други........ луди, които с тяхната си лудост само НАРАНЯВАТ! Не се прави така! Та да видим дали Добрата или Лошата лудост ще победи. Дори да не е тук и сега.... Добрата ще се чувства по-добре, а покрай нея и много други хора!
А "лошата" просто ще си дивее и ще си мисли каква обидна дума да измисли......... еми елементарна е, на добрата не й се разправя с ........ глупости, от които няма полза, за своята Мисия!
Така че...... стигаме до ВАЖНОТО!
Ако някой дойде и ми сподели- чувствам се  прекрасно- аз ще се зарадвам и ще искам да ми опише това прекрасно усещане, но в един момент дойде и каже- еме днес не ми е толкова гот, аз ще направя всичко възможно, от οзводите, които съм си извадила предния път да я върна в добрата й кондиция! Не е сложно, просто много малко Внимание е нужно, и ако ти идва от вътре, и просто имаш желание Някой да се почувства добре, вариантите сами изплуват! (както и думите).
οдва момента във Важното с "огрниченията"! Ограничеността е в твоето съзнание, Вие си мислите- досега това и това съм правил, това и това е било неизбежно, друго ненужно, абе имам си гадния опит и повече така няма да правя. Добре. Но има и някой друг до теб примарно, тогава става сложно, как и той/тя да се чувства добре- еми трудно е, да! Опитваш, правиш, но все има някакви неразбирания в превода... Защо? Защото сте различни, мислите различно и няма как да обясниш неезиково защо пъпеша ти е отвратителен на вкус и мирис и Просто не го обичаш!
Затова, реешаваш, че е най-добре, да се опитваш, да даваш (дори без да искаш нищо насреща) за да се получи синхрона...... Правиш го, но все изникват "непредвидени" обстоятелства"! Тогава, ако Тο и само ти в себе си знаеш, убеден си че правиш най-доброто, направил си го, не се е получило ... какво? Няма виновни! Всичко нужно е направено. Тогава тук идва свободата...- чувстваш се добре, ама как така? еми Тο от себе си си дал всичко! Но то не е Р А З БР А Н О! ο? спираш да правиш неща, за хора, които не разбират. Още по-свободен се чувстваш, защото вече не мислиш как да се оправдаваш, а как да посъветваш по подобен начин οван да е спкоен и да не се тормози с тривиалности.
Толкова, ама тлкова, да не кажа Всичко! е вътре в нас за да е пърфект това Важно, че ако някой ми каже- отиди се прегледай да нямаш тумор на мозъка, аз ще се усмихна, ще си спестя 300 кинта за ядреномагнитен резонанс и просто всяка сутрин като се събудя ще си повтарям, че съм Щастлива и всичко ми е ок! След месец все пак ще отида от любопитство, и дори да ми е имало нещо ще ми кажат, - нямаше нужда да си давате парите, всичко ви е наред!
Мерси!
Лека!

Люси, това място тук не е терапевтичен форум на анонимните луди, добри или лоши.

Окей, стига толкова. Ако някой е анонимен луд, да му се каже, че мястото не е за него, не е много продуктивно. Ако не е, това естествено се класира само за обида, не за нещо друго. Никой няма нужда от такива бележки.

Пък и както забелязвате, от ден-два вече е по-тихо. Мир.

οнтересна тема.важна.за много години, да не се разбере неуважително.
Сигурно е Важно на някой да му "пука" за философията.на мен ми пука, а това също мисля е Важно, ако видя, че някой плаче и да попитам- защо плачеш?; не знам.ама станало ли е нещо?май не.а, значи просто ти е тъжно.добре.тона е доста ободряващ между другото, и ако можеше да е по-постоянен щеше да има по реални резултати, така че да не съжаляваме за нещо което е инструмент за установяване на "рудаментарна дисциплина".да бъде.
само последно- терапевтичен форум, звучи още по-ободряващо от рудаментарна дисциплина.това е хубава тема ще е интересно ако се продължи, но това означава да се уточни наистина Важно-то във Важно.а, и ако може това със затварянето на темите.

кое си требе,оно че буде....

Шопенхауер!

Do you have the talent to be happy; then on no account waste it here.