Topic: До къде стига нечовешкото в човек?
Не съм много сигурна, че ще е философско, но искам да споделя нещо.
Сериозно. Нека все пак философското питане е: "До къде стига нечовешкото в човек?" Каква е границата, до която можеш да причиняваш некомфорт и да провокираш негативни емоции.... които нараняват. "Нараняват" го пиша в смисъл- оставят следа... а следите като се натрупат, дори с висок праг на болка... тялото не я удържа... и просто се разплакваш.
Вчера беше вълнуващ ден. Споменавала съм, че съм суеверен човек. И през деня колежката ми беше в някакво много ведро настроение и много шеговито ми обясняваше разни неща. Неестествено много се смях. Накрая й казах "стигааа", от много смях не знам довечера какво ще ми се случи.
Взех детето от градина и се прибираме, но странно "веригата" беше пусната. Тая верига НИКОГА не е слагана (просто върви в комплект с вратата и за това е- за окраса). Зад вратата и веригата се подава главата на пиян приятел на Assall (така ли се пише? сори.май никога не съм я писала тая дума, само съм я чувала по филмите :))- ако е невъзпитана за форума ще я заменя с Azzall примерно, но държа смисълът на първата да се мисли. (мерси за разбирането). Та пияния приятел ми казва:"изчакай, че не знам как се маха веригата"(ха-ха)(стига де, не може да не ви е смешно!)
аз му казвам- "върни се, аз ще те напътствам, не е трудно". Та влизаме вътре с детето и детето се впуска към стаята където си "живее" по принцип Azzall-чо. ОООООбаче, вратата е заключена. Тази врата също никога не е заключвана! А тя е такава пластмасова, като щора сгъваема. И детето започва да думка с юмруци по вратата и да вика:" Тате отвори, искам да те видя и да ти кажа нещо"- "После, тати(вото)". Но детето продължава да думка и да вика. Пияния приятел прав, замечтано гледа през прозореца. Издърпах детето, защото се беше увесило вече на дръжката, за да излезем да покара колело (в дъжда- щото как пък точно тогава заваля). Да, но в бързината си забравям ключовете, а бравата е секретна и звънвам, за да си взема ключовете. Като си мисля, че ще отвори пак приятеля- логично ми изглеждаше сякаш. Да, ама изненада, отваря ми Асолчо и започва с юмруци и ритници пред детето да ми обяснява, че ако още веднъж разрева детето ще ме убие. Такаааа.
Отидох да спя в една приятелка. само бутилка вино изпих, остарявам, преди можех по повече, а и срамота като се сетя как Анджелина в "Мистър и мисис Смит" изпи цяла бутилка Джони- яка мацка!
Детето спа при дядо си. Сутринта го взех за да го заведа на градина. Завеждайки го обаче то ми казва "мамоооо не ти ли е студено трябва да си облечеш нещо, за да не се разболееш". Ми, да, хладничко беше и реших да се прибера, за да си взема нещо връхно! Влизам , вече няма верига, ми, да, за кво беше и преди се чудя, но карай! Дамските чехлички, които не са мои, си стоят още там. Хъм. Интересно....... безочие. Я и аз да пробвам да съм такава. Та влязох и си легнах на спалнята в мойта стая! В апартамента има две бани и тоалетни. Една гнусна (за гости) в коридора и една по-голяма-човешка, която се използва САМО от мен и детето.
Така "спейки" си по едно време се чуват тихи стъпки..."стъп"...."стъп" и..... какво? стъпките влизат в Моята баня! Тази баня, в която къпя детето си, в която аз се къпя, да, в тази същата баня влиза някой- хъм, кой ли? детето е на градина. аз не съм очевидно. Асолчо..... чак толкова тихо не стъпва.... кой ли е? умирам от любопитство, ама малко е невъзпитано да притеснявам който и да е в тоалетната. Почаках малко, за да се запознаем с този "чистоплътен човек",но нещо се забави... а трябваше да тръгвам за работа.
Тази баня, по-скоро вратата й има един дефект- заключва се, НО отвън. Нямам идея защо и кой е решил така. Та, направих едно "щрак"- заключено! Пу, за мене!
Отвътре човекът приключи с тоалета си и ... а?! кво стана бе?
Взе умното решение да почука по заключената врата. Като ти почукат трябва да се отвърне, нали така- та казах "там ще си стоиш, там ти е мястото" (мисля, е, не съм сигурна, но чух, че нуждата беше голяма, за ползване на банята).
Облякох се, заключих и стаята, а ключа забравих къде го оставих. И отидох да си поизгладя дрехата за работа.
Започна яко думкане, но без глас.... още не знаем кой е вътре, поне аз де.
Излиза Асолчо идва при мен в стаята където гладя и казва- "ти ли чукаш"- "ами, явно не съм аз, щото гладя, и не мога и двете да ги правя едновременно"
"Дай ми ключа, ма!"
"Какъв ключ бе пич? Забавлявай се де! Не ти ли е смешно?"
"Ще разбия вратата, ма!"
"ОК. както решиш! чао."
На случката присъства и пияния приятел.
Дойдох на работа и виках по коридора "Аз съм най-умна на света", "ако някой не е чул зад обезшумените си врати повтарям- АЗ съм най-умна на света!".
И една приятелка ми се смее и казва "И Защо?"
"Не, скъпа. Този въпрос не се връзва с твърдението ми! Правилно е да отговориш "Да, така е!""- хи, хи! (като веднъж Август (така се казва детето ми) се качи на една преспа сняг, разпери ръце и извика "Аз съм кралят на Боговете"! А? Кой е по-голем? Един крал или един Бог?
Чувството е невероятно! Да се разплатиш!
Не знам дали разбирате, че ефектът ще е тристранно силен!
Първо това дълго ще се разказва (може и да влезе в някой учебник "как да прецакаме нахални гости") благодарение прякото свидетелство на приятеля. В смисъл, ако не беше приятеля, Асолчо и човека от тоалетната можеха да пазят тайната, а мен да ме обявят за.... лъжкиня, а така няма как. Второ самия Ассол ще го помни, както и човекът, който съм сигурна, че скоро няма да ползва чужда баня! :)
Кофти е като ме подценяват повечето хора, просто щото съм жена, по презумция слабия пол! Нема такова нещо. Газим всичко, което се опита да ме засегне или нарани...и не е трудно.
Това е като : как да извадиш яйце от тесен буркан, в който не можеш да бръкнеш? Напълваш го с вода, нали? И ТО само изплува
Ps. Преди малко получих една книга. Заглавието на книгата е ...
"Теоремата за непълнотата. Контексти на интерпретация"- ха-ха, О,да,Шаман Кинг очаквай въпросите ми, моля! :)
пс2. Извинявам се за две технически грешки от темата "за паметта"
в #17 съм написала "Re#15" а трябва да е "Re#16" (щото нали знаете, че не знам английски, а тва 15 е на чужд език, и няма как да отговоря на нещо, което не знам.
както и грешката в "елЕминира"(ужас!срам ме е. признавам) мисля да се елИминирам дисъпиърдски едно такова...:)