Re: ченгетата в БАН, интересни имена, Лили
За мен има равенство между комунисти и нацисти - пресъпленията по време на комунизма са не по-малко нечовешки и отвратителни от престъпленията извършени от нацистите по време на периода на тяхната власт. Колаборационистите са морално а лично аз смятам и законово отговорно за колаборационизма си. В този смисъл прекрасният учен и човек Наум Якимов е по-малко прекрасен отколкото ако НЕ БЕШЕ колаборационирал с комунистите. В моето семейство много хора не са имали шансовете, които той е имал за да станат добри учени. Защото не са били колаборационисти. Баба ми е немкиня а семейството на баща ми са "кулаци". Не ми говори за прекрасните ченгета. Прекрасни ченгета няма, включително испектор Дю Дю. Как би погледнала на Наум ако годината беше 45-та и той беше спомогнал за направата на Фау 2, което щеше да се използва от Хитлер за да избие твоето семейсто? Пак ли би го нарекла прекрасен човек и отличен учен? Какъвто той съвсем спокойно би могъл да бъде - сред немците има не по-малко жертви на нацизма отколкото сред българите на комунизма. Нищо лошо не казвам за човека Наум, който лично НЕ познавам, следователно няма какво да знам. Знам че ти в продължение на години си ми го давала за пример и сега се оказва, че той, прекрасен колкото и да е едно ченге.
Нека аз да ти дам един пример. Като оставим настрана мръсно шибания факт, че напоследък ВСИЧКИ разкрити ченгета а оказаха прекрасни хора и като добавим в уравнението тия дето НЕ са били ченгета излиза че гадните копелета са тези, които ... не са били ченгета. Еми да мрат, гадините, тия дето са още живи.
Примерът е от "Последния Бойскаут" с Брус Уилис. Не е вендерс но не ми пука особено. Когато той, съсипан от живота вижда как един известен футболист се дрогира в собствената му тоалетна изхвърля дрогата в кенефа. Футболиста му казва: ти нямаш и най-малката идея през какво съм минал аз за да стигна до дрогата. Брус му казва: а АЗ как се справям БЕЗ дрога?
Cheers!
www.sofiafilm.com