Re: Свободната воля с/у Звездите
Добре, Ганглери, ще ти обясня, няма да се измъквам :), главно защото внасят невероятна нота веселие в разговора. Вчера разказах на учениците си за освежаване, като се поумориха да мислят, за твоето желание да ме "улесниш", като ми предостави твоя "ефемерид". Подейсва им като афродизиак. И понеже има за каво да ти благодаря, ще обясня.
В астрологията има няколко дяла. Основните са четири:
1. Мунданна (световна) астрология - разглежда събития свързани с държавите и т.н.
2. Натална (рожденна) астрология - разглежда събитият в живота на отделния човек
3. Елективна (изборна) астрология - избор на подходящо време (за сключване на брак или операция)
4. Хорарна (въпросна) астрология - отговор на зададен въпрос
5. Медицинска астрология
6. Синастрична (партньорска) астрологияа
Ти зададе въпрос, т.е. трябва да се използва Хорарна астрология за отговор на твоя въпрос. Разбира се, астролога може да нарави справка с твоя рожден хороскоп.
Въпроса ми го задаваш на 18 февруари 2010 г. в 17:10 - (справка виж си постинга по-горе)
На мен не ми трябва мястото, където ще се провежда състезанието.
Отворих картата и си напрвих извод, подобен на този на Фреге, изказан по-горе, но малко по-различен. За разлика от философското разсъждение, същото можем да кажем и за психолозите, които биха ти спретнали страхотен психоанализ от представянето ти до тук, астролога може да види с какви намерения е зададен въпроса или какво е моментното състояние на питащия - няма да скрия, че това направих първо.
Картата показа, че изгряващия знак е Лъв, т.е. АСЦ-та ми показва питащия, в случая това си ти. Питащия иска да блесне и да бъде забелязан от другите, защото управителя на знака Лъв е Слънцето, което се намира отсреща, срещу първи дом, в дом 7-ми, а това са другите или в случая това съм аз, към която си насочил въпроса. Но Слънцето се намира в знака Водолей - там то е в заточение, не е в собственото си достойноство. Издава, че питащия е слаб, освен това, слънцето е залязващо, на питащия ще му е интересно до известно време. Означава, че временно е проявил някакъв интерес. Освен всичко това Слънцето е в съвпад с Нептун ( в астрологията Нептун означава злабудите, илюзиите, лъжите, скритите неща, интригите). Най-общо казано, питащия задава заблуждаващ въпрос на астролога. Затова не отговорих. Не си струваше, да разглеждам по-нататък. Още по-лошо, питащия ще се опита да да въведе в заблуда и останалите .... При такъв хорар, вие щяхте ли да отговорите, ако бяхте астролог? Защото е видно, че каквото и да каже астролога, ще бъде обвинен в лъжа и намеренията на питащия не са чисти.
Ето това е хорарната астрология в действие.
Относно "вашият ефемерид", може да си го задържите, той в случая не ми е нужен. Апропо Ефемеридите са таблици, в които са описани движенията на планетите, астролозите използваме ефемеридите за да построим натална карта. Т.е. вие ми предоставихте вашата натална карта, а не вашият ефемерид, от което се подразбира, че сте погледнали в таблицата движението само на 1 планета и сте я отбелязали в картата си.