Topic: Конкурс ас. ист. на ф. (Ново време)

Днес, търсейки сред документите на Университета някакви данни във връзка с програмната акредитация на спец. Философия в СУ, попаднах на решение на Академическия съвет на СУ от заседанието на 26 октомври 2005 година, в което се решава да се обяви конкурс за асистент по история на философията (философия на Новото време). Съобщавам това без да знам дали тази възможност за работа е все още актуална - тоест дали: а/ конкурсът е обявен вече и 1) е приключил срокът за подаване на документи, или 2) все още може да се подават документи; или б) все още не е обявен и тепърва предстои. Може би някой знае повече по въпроса?

Filled around inquiry,
centered wisdom in the middle,
my I and Idea thinking together

Re: Конкурс ас. ист. на ф. (Ново време)

Аз попаднах на същия документ, да.
Конкурсът е обявен и в Държавен вестник.
Срокът за подаване на документите за съжаление е минал.

Ще ви уведомя какво ще стане!

Благодаря! В какъв смисъл ще ни уведомиш какво ще стане?

Filled around inquiry,

οмам предвид, че ще ви уведомя за резултата от конкурса :)

който се надяваме да е ползотворен за теб:))

Да разбираме ли, че участваш и ти в този конкурс, Васко?

Filled around inquiry,

7 (edited by vidinsky 16.01.2006г. 16:16:10)

Да! :)
Благодаря santulova!

ПП
До Vesselin: между другото ти изпратих и-мейл. Дори два... :)

Аз ще участвам на някой друг...;)

οмате ли представа дали като бакалавър имам право да участвам, или- твърдо не?

"Those thoughts are truth which guide us to beneficial interaction with sensible particulars as they occur, whether they copy these in advance or not." (William James)

mnogo jako sa ohranjavali informatzijata za konkursa... tipichno po bulgarski!

да, така е! ... но защо изобщо трябва да се поддържа илюзията в конкурсното начало - конкурсите се правят за определени хора и в това няма нищо лошо в крайна сметка. Никой нормален човек няма да вземе някого за 5 4аса работа по време на конкурса, ако не го познава с години и е редуцирал по този начин момента на случайност в изявите на кандидатстващия. Конкурса е повишение за вече положен труд, а не кастинг. Според мен е  по-цинично да се поддържа неправдоподобната официална версия, отколкото да се каже истината, която не ми се струва, че е само бг.Така че спокойно - гадно е само докато схванеш, че е така и спира да е гадно, когато осъзнаеш, че това наистина е по-адекватния начин.

напълно съм съгласен.Конкурсът е такъв само фиктивно- да се опитат поне да попроменят малко регламента, за да няма излишни конфликти.

"Those thoughts are truth which guide us to beneficial interaction with sensible particulars as they occur, whether they copy these in advance or not." (William James)

12 (edited by santulova 21.01.2006г. 16:51:38)

така де - и, да си го кажем направо, в случая Видински просто не заслужава да му се извърти на главата цялата интрига...
пп както всъщност и други хора, попадали в такава ситуация, каквито със сугурност са повечето. За това пък можеше да се направи и без да остане лош вкус в устата...

Shte si pozvolya da zashtitya konkursnoto nachalo, vapreki che sam napalno saglasna, che u nas to otdavna e oporocheno (e, znam i za izkluchenia, no te sa tolkova malko, che ne promenyat obshtata kartina). Az mislya, che tezi, koito sa darjali tozi konkurs v tayna ne sa napravili usluga na Vasko, a takmo obratnoto - sega tzyalata potentzialna konkurentziya, kolkoto i da e nesaizmerima po kachestva s nego, shte govori nalyavo i nadyasno kak e spechelil blagodarenie na specialnite uslovia. Saglasna sam s Cveti, che izglejda po-razumno da vzemem nyakogo, kogoto poznavame otdavna, a ne ot nyakolko chasa, no Cveti, vse pak da sme nayasno - ne vinagi horata, koito poznavame sa nepremenno i nay-dobrite :-)), nali? Bez konkursi se vazproizvejdat zatvoreni obshnosti s vsichki proiztichashti ot tova negativni posleditzi. Lichno az, ako byah na myasitoto na onezi, koito sa obyavili konkursa za Vasko nyamashe da go kriya, takmo naprotiv. V sashtoto vreme nyamashe da kriya i ot potentzialnite drugi kandidati (ako se zainteresuvat), che imame predvid konkreten chovek - tova e chestnata pozitziya. Neka tezi, koito iskat da se sastezavat da znayat sreshtu kogo zastavat i da si napravyat smetkata imat li shans ili ne. Ako se poyavi nyakoy MNOGO DOBAR, izvan kraga na horata, koito poznavame (tova makar i malko veroyatno vse pak e VAZMOJNO) - shte mu kaja na konkursa: slushay momche (ili momiche :-))), tozi pat nyama da te vzemem po tezi i tezi prichini, no bihme iskali da rabotm s teb i ako se predstavyash vse taka dobre, pri parva vazmojnost shte te vzemem.
Pisha vsichko tova ne samo ot nyakakvi abstractni saobrajenia za spravedlivost: az samata sam se yavyavala predi mnogo godini na konkurs, koyto beshe za drug chovek (tozi chovek otdavna veche ne se zanimava s philosophia :-)) pred komisiya, koyato me vijdashe  za parvi pat (az tyah sashto:-)) I ako sred tezi hora nyamashe takiva, koito da reshat da prestapyat praviloto "nasheto gardje si e nay-hubavoto :-))) sega sigurno nyamashe da pisha v tozi forum i nyamashe da poznavam nikogo ot vas :-)))

It's not what happens to you but how you react to it that matters...

14 (edited by fphgrb01 22.01.2006г. 00:28:14)

Уау, колко интересна тема проспах задето откраднаха сървърите на провайдера ми :). Като се има предвид, 4е вси4ки тук сме живяли ако не пове4е от достатъ4но в БГ то поне достатъ4но на вси4ки ни е пределно ясно какво озна4ава конкурс в милата ни родина. Така 4е в това отношение надали може да има някакви изненади. Скромният ми опит с конкурсите, разумно или не да се поства е нещо подобно:

След армията, силно ентусиазиран, както може да си представите :) реших да се пробвам на конкурса за докторант по теория на познанието при Сивилов в СУ. 4естно казано, не ми беше особено по сърце нито темата нито нау4ния ръководител но след Горна Баня нямах много опции. Заедно с още бая народ се явих на писмен, минахме с още 4-5 души на следващия етап, и след като останахме трима души пред комисията (Сивилов, Андонов, Герджиков и Тафков) ни бяха написали едни оценки, прецизно из4ислени, ум да ти зайде. Сивилов се опита да направи престоя и труда през последните два месеца по-приятен за вси4ки "финалисти" и каза, 4е вси4ки сме се представили супер добре но така или ина4е могат да вземат само един от нас и най-добрият критерий се оказвал ... оценката :) и така Нин4ето спе4ели конкурса, който беше обявен за нея ама ние останалите, сигурно от 4етене в библиотеката (тогава още 4етях там) бяхме пропуснали да нау4им. Та така, конкурси, брат4е. След това пък се явих на конкурс в една фирма, където работих към 4 години и където по принцип 4овек си мисли, 4е е доста трудно да се пробие на някоя по-разли4на от куриер позиция (DHL). Е, оказа се, 4е за хората там единственият приоритет е свършената работа и така спе4елих конкурс съвсем не уредено и смея да се надявам, коректно.

Смехорията идва след това, когато излезе докторантурата по философия на науката в οФο. Реших 4е това е златен шанс, като се имат предвид интересите ми и бая се 4удих дали да губя време в у4ене имайки предвид СУ опита ми, най-вероятно и хората от οФο си имат някой. Е, пусто тъпо и упорито, 4етох два месеца в НБМК, заедно с οво, но той беше за Теория на Познанието, бяхме разу4или кой колко конкуренти има и про4ие. Та какво става, понеже 4ета само след работа и това озна4ава към два 4аса след 6 ве4ерта в половината от които на практика заспивах от умора на масата в 4-та в 5-та (малко по-тъмно е и на хората не им пре4и толкова като някой философ спи над Попър) а по едно време ме нагънаха яко и даже не успявах да стигна до библиотеката, но 3-те ми конкурентки не спят, моми4етата, и се опитват да 4етат книгите, които бях запазил (което се полу4аваше без грижи, btw). Та една от тия девойки се запознава с οво и го пита дали познава "тоя Борис" дето 4ете тия книги. ο οво, с неговото 4увство за хумор да вземе да и каже "Оооо, ама ти Боби не го ли познаваш, ами той ...... (и тук спирам, защото става страшно)". Накратко, на конкурса се явявам само аз :). ο Владо, Лили и Ангел, к'во да правят горките, взеха 4е ме взеха :) и ето. Та мисълта ми е, 4е не винаги са уредени конкурсите, въпреки, 4е тенденцията преобладава в БГ, така да се каже :).

οмам приятели, които са си намирали работа в СУ и които със сигурност не са били "уреждани", но ина4е всеки има малко инфо за кое как става еди къде си. Еми, така е.

В слу4аите, когато уреден или не конкурса води до назна4аване на the best possible candidate строго погледнато поро4ната практика не е довела до супер лош резултат.

В контекста на вси4ко изписано по-горе не мисля, 4е се е слу4ило нещо бог знае какво но по никакъв на4ин не мога да се присъединя към легитимиращия патос на Цвети. Приемам съдържанието му в слу4ая но не мога да приема структурата и се надявам нещата "да се оправят", ха ха.

Пожелавам успех на Васко и на вси4ки кандидатствали; аз, на мястото на успелия, бих погледнал на успеха си като на отговорност, с която 4рез работата си да успея да оправдая доверието, както се каза в БНА. Така 4е в тоя слу4ай не е много ясно "успелия" успял ли е или не, отговорността според мен е достатъ4но тежка и дори в собствените о4и на 4овека.

… the answer is, in essence, that during this century of science’s greatest achievements, most physicists and philosophers have given  up on the idea that the purpose of science is to discover how the world really is. Instead they want to regard it as a mere instrument for making predictions and achieving pragmatic goals.

www.sofiafilm.com

ок-съгласна съм, но вижте, че и по твоите разкази, Лили, излиза, че конкурса е само "резервен вариант" в случая, че нашто гардже не сколаса или нещо много драстично се издъни. ο не исках да кажа, че няма смисъл да се явяват външни хора . οсках само да кажа, че няма такова нещо като равен старт, освен по рядка случайност. Ако щете - хората не са равни и тва е :) и че понякога е по-двулично да се поддържа обратната версия. ο наистина и аз самата под "горчив вкус в устата" имах предвид, че честната позиция не противоречи на принципа, че тези процедури стават публично, на отворени врати  -  накрая, който и да спечели, не заслужава да се отрови с интриги.Мисля, че всъщност сме горе-долу на едно мнение?