Topic: Точките в ИФИ на БАН
Както някой от вас знаят, последните седмици на календарната година са малко натоварени за хората в БАН (или поне в нашия институт) защото освен че трябва да резенцираме, пишем и защитаваме планови работи трябва да попълним една таблица за свършеното през годината (а в някой случаи и за последните три години). Е, тази таблица се нарича отчетна таблица и има клетки, в които се начисляват точки за свършените неща. Статия - баам, точки, доклад - пляс, точки, проектче - бам, точки. Та така. Аз като новак в изкуството на попълване на идиотски таблици бях първоначално озадачен, после напушен от смях а накрая бесен от формулировката на таблицата. Накратко, тя е направена за да обслужи тези, които имат нужда от присъствието на определени точкувания, за да оправдаят "дейността" си като а) академична и б) смислена и полезна. Та днес сутринта си пускам машината и тя плюе някакво писмо от тукашната Лилия, с която сме от една секция (Философия на Науката), което по швейцарско презицен начин разпердушинва таблицата. Е, по-добра академична сутрин не бях имал отдавна и понеже и аз имах какво да критикувам се включих с едно писмо и аз. Сега, отговори на писмата (с изключение на един от нашата колега Николина; отговор, който някак си не ме изненада и който не допринася за разрешаването на проблема а яко влиза в него) няма. Дискусия на практика няма. Горе-долу е ясно защо няма. Защото дискусиите не са хубаво нещо. Ама никак. Току виж Сократ се окаже прав и отнякъде пльокне истина, е, това няма да е много добре за тия, дето я искат тази таблица по тоя начин. Та се чудя дали няма да е интересно да направим една дискусия тук. Не съм наясно дали ние като служители можем да постваме таблицата онлайн (и разчитам Лили да пише какво мисли по въпроса) но аз мога да постна моето писмо а Лили нейното и да чуем мнения. Ето, за начало аз слагам моето и се надявам Лили да постне нейното за да съберем мнения. Данке!
www.sofiafilm.com